Kundehistorier /

SAS Institute AS
Parkveien 55
Postboks 2666 Solli,
0203 Oslo

Telefon: +47 23 08 30 50
Fax: +45 70 28 29 91
For mer informasjon se: www.sas.com/norway

Kundehistorier

UtskriftsvennligUtskriftsvennlig

Kundehistorier

 

Detaljhandelsgruppe oppnår bedre kundeinnsikt med visuell analyse

SM-MCI analyserer lojalitetsdata for å kunne peke ut viktige trender som bidrar til å styrke markedsføringen og promotere kundelojalitet.

 

Fem måter detaljister kan bruke Visual Analytics på:

1. Drive frem innovasjon. 
Utforske data visuelt for å identifisere hittil ukjente korrelasjoner og mønstre som kan utløse innovative ideer for å tiltrekke nye kunder, øke forbruket hos eksisterende kunder og beholde verdifulle kunder.

2. Lokalisere tilbud, prising og assortiment.
Utforske data for å avdekke skjult innsikt som kan brukes til å tilfredsstille enkeltpersoner med lokalisert prising og assortiment.

3. Forbedre kundeopplevelsen.
Dele analyseinnsikt med butikksjefer og samarbeidspartnere, som kan bruke informasjonen for å tilby personlige opplevelser til kunder via foretrukne kanaler.

4. Identifisere og løse problemer i forsyningskjeden.
 Avdekke skjulte problemer i forsyningskjeden ved å visualisere forsyningskjededata, salgstransaksjoner, kundesenterklager osv.

5. Intern motivasjon.
Dele innsikt med butikksjefer og ansatte og visualisere status på KPI`er og målsettinger. Nyttig verktøy for økt motivasjon og rask tilgang til fremdrift og resultater i interne salgskonkurranser mellom butikker i egen kjede.

SM Marketing Convergence Inc. (SM-MCI), en av partnerne til SM Retail Group, er ansvarlig for et av de største kundelojalitetsprogrammene på Filippinene. Lojalitetsprogrammet gir kundene muligheten til å tjene opp bonuspoeng når de handler med SM Group – og det samler også inn enorme mengder data om kundekjøp og forbruk for SM-MCI. Faktisk overstiger SM-MCIs datamengde pr. i dag en milliard transaksjoner.

Stort potensial for viktige innsikter
Med så store mengder kundedata for hånden visste SM-MCI at de satt på en gullgruve som kunne fremskaffe meget omfattende forretningsinnsikt – men den store mengden med data viste seg å by på utfordringer i forhold til å kunne levere nyttige kunnskaper om kundene. Selskapet hadde behov for en bedre måte å avdekke og analysere informasjonen på, for deretter å ta den i bruk.

SM-MCI søkte en løsning som kunne bidra til å styrke markedsføringen, forbedre butikkdriften og promotere kundelojalitet. Selskapet valgte å implementere SAS Visual Analytics, en kraftig løsning som gir In-Memory-analyse og avansert datavisualisering for Business Intelligence.

Med teknologien på plass kunne SM-MCI se på mønstre for pengebruk, uttelling for bonuspoeng samt kundelojalitet. Innsikten som kom ut av dette ble videreformidlet til partnere, som igjen kunne planlegge salgs- og lojalitetsstrategier på en bedre måte.

En rask og intuitiv løsning
SM-MCI sto overfor en enorm oppgave da de kontaktet SAS Institute: de ønsket å utføre en fullstendig analyse av 200 millioner kundetransaksjoner som ble generert på årsbasis fra mer enn 500 butikker. Med uovertruffen databehandlingskraft og hastighet for statistikk, og et intuitivt grensesnitt som gjør det enkelt å visualisere informasjonen, ble oppgaven løst. SAS kunne enkelt skalere fra 200 millioner til mer en 1 milliard transaksjoner ved hjelp av konvensjonell maskinvare.

SAS Visual Analytics hjalp SM-MCI med å analysere kundedata og levere dyptpløyende rapporter basert på SM-MCIs Big Data-innsikter. Teknologien kunne får jobben gjort uten belastningen med omfattende dataplanlegging eller ETL-reprosessering hver gang nye variabler måtte legges til. Prosessen var rask og effektiv – og leverte den dybdeanalysen som SM-MCI trengte for å nå sine mål.

Bedre analyse fører til bedre service
Med data som er innsamlet fra selskapets kundelojalitetsprogram, bruker SM-MCI nå SAS Visual Analytics for å forstå kjøpemønstre og identifisere trender, hvilket fører til bedre service og større kundetilfredshet. Rustet med denne innsikten forbedrer SM-MCI kundeopplevelsen med relevante og tilpassede tilbud og promoteringer. Selskapet kan også arbeide for å verve nye medlemmer, redusere kundeavgangen, og identifisere nye oppsalgsmuligheter.

"Vi har alltid ansett SAS som en verdifull forretningspartner gjennom dedikasjonen og støtten som teamet har oppvist gjennom en årrekke," sier SM-MCI President and Chief Executive Officer, Baldwin C. Golangco. "Vi er veldig fornøyd med at SAS fortsetter å være sterkt engasjert i våre behov og fokuserer på disse behovene i utviklingen av nye teknologier innen analyse."

Se det med egne øyne:
Demo av SAS Visual Analytics nå:
http://www.sas.com/iq-vademos

 

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

SM Marketing Convergence Inc.

Situasjon:
 Lojalitetsprogrammet gir kundene muligheten til å tjene opp bonuspoeng når de handler med SM Group – og det samler også inn enorme mengder data om kundekjøp og forbruk for SM-MCI. Faktisk overstiger SM-MCIs datamengde pr. i dag en milliard transaksjoner.
Løsning:
SAS Visual Analytics hjalp SM-MCI med å analysere kundedata og levere dyptpløyende rapporter basert på SM-MCIs Big Data-innsikter.
Fordeler:
Teknologien kunne får jobben gjort uten belastningen med omfattende dataplanlegging eller ETL-reprosessering hver gang nye variabler måtte legges til.
Sitat:

Vi er veldig fornøyd med at SAS fortsetter å være sterkt engasjert i våre behov og fokuserer på disse behovene i utviklingen av nye teknologier innen analyse.

Baldwin C. Golangco

SM-MCI President and Chief Executive Officer