Kundehistorier /

SAS Institute AS
Parkveien 55
Postboks 2666 Solli,
0203 Oslo

Telefon: +47 23 08 30 50
Fax: +45 70 28 29 91
For mer informasjon se: www.sas.com/norway

Kundehistorier

UtskriftsvennligUtskriftsvennlig

Kundehistorier

 

Jyske Bank satser massivt på kunderådgivning

Danskerne er verdensmestre i at shoppe rundt, også når det gælder banker. Derfor spiller den personlige rådgivning og service en stadig vigtigere rolle i banksektoren. Først gik Jyske Bank i front med nytænkende indretning af filialerne. Nu tager banken teten og inddrager analytiske værktøjer til at individualisere kundedialogen med 500.000 kunder. 

 
  
Individuel kunderådgivning er i fokus hos Jyske Bank.
Jyske Bank er kendt for at gå sine egne veje, og netop nu er banken i gang med et større projekt, som skal skabe øget indsigt i kundernes behov. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med SAS Institute, som leverer de værktøjer, der trækker viden ud af bankens enorme dataunivers og omsætter den til handlingsorienteret information på bankrådgivernes skærme.

-I Jyske Bank fokuserer vi på at skabe gode kundeoplevelser gennem "Jyske Forskelle", hvilket medfører, at kunderne i det fysiske møde med banken oplever en anderledes og kundeorienteret bank. Vores opgave består nu i at anvende bankens infrastruktur til at skabe øget indsigt i kundernes behov og dermed skabe gode kundeoplevelser gennem målrettet kommunikation til kunderne med udgangspunkt i deres specifikke behov og økonomi. Målet er, at kunderne oplever "Jyske Forskelle" både i det fysiske møde med banken, og når de ikke er fysisk tilstede i banken, siger Carsten Helbo, som er programleder med ansvar for Business Intelligence i Jyske Bank.

Komplet kommunikationsplatform
Med løsningen får Jyske Bank en komplet kommunikationsplatform, som gør det muligt at målrette kommunikationen i forhold til den enkelte kundes behov og f.eks. sende konkret rådgivning, tilbud og nyheder direkte til kunden på netbank, sms eller mail. For bankrådgiverne er kommunikationsplatformen et banebrydende værktøj til at få et komplet overblik over hver enkelt kundes økonomiske forhold på tværs af oplysninger, som ligger i mange forskellige systemer, og på den baggrund yde endnu bedre rådgivning.

Jyske Bank er i forvejen SAS-bruger og anvender lige som flere andre banker SAS' data mining-værktøjer til kreditvurdering af kunderne.

-Vi registrerer økonomiske aktiviteter på vores kunder, så vi råder over et meget stort datagrundlag. Med data mining kan vi analysere alle oplysninger på tværs af systemerne og se, om der er bestemte ting, der kendetegner den enkelte kunde, og denne viden kan omsættes til proaktiv, personlig service, siger Carsten Helbo.

Personlig service i centrum
Løsningen fra SAS giver Jyske Bank helt nye kort på hånden og åbner for både mersalg og fastholdelse af kunderne. Analyseværktøjerne skal også bruges til at identificere kunder, som er i risikozonen for at forlade Jyske Bank.

-I dag har kunderne en forventning om en individuel service, også i deres bank. Kunder, der oplever, at banken ikke har deres specifikke behov og økonomi i centrum, er tilbøjelige til at skifte bank. Mersalgsperspektiverne er naturligvis interessante, men vores mål med investeringen i SAS-værktøjerne er mere langsigtet og fokuserer primært på målrettet kommunikation og personlig service. Det er her, vi som bank ønsker at positionere os, siger Carsten Helbo.

Kommunikationsplatformen og de underliggende analysemodeller forventes at være implementeret inden udgangen af 2009. Løsningen skal anvendes af omkring 2.000 rådgivere og kundemedarbejdere.

 

For yderligere information kan du kontakte:
Carsten Helbo, funktionsleder, Jyske Bank, 89 89 28 45

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Jyske Bank - Kundedialog

Situasjon:
At fastholde kunderne.
Løsning:
Ud fra et komplet overblik over kundens økonomiske forhold er det med SAS®-løsningen muligt at målrette kommunikationen via både netbank, sms og mail.
Fordeler:
Banken kan yde rådgivning med kundens specifikke behov og økonomi i centrum.

Les mer: