PRODUCTEN & OPLOSSINGEN / verzekeraars

SAS voor verzekeraars

Integraal klantbeeld en bedrijfsbreed risico- en fraudemanagement

De verzekeringswereld wordt geconfronteerd  met sterk veranderende marktomstandigheden, zoals een verhoogde concurrentiedruk, een directe klantbenadering en een toenemende (inter)nationale wet- en regelgeving, waaronder Solvency II. Ook is het voor klanten steeds makkelijker om van verzekeraar switchen. Bovendien is er sprake van een toenemend aantal gevallen van verzekeringsfraude. Geïntegreerd risico- en fraudemanagement en diepgaande kennis van klanten en kanalen zijn daarom van belang voor een gezonde toekomst van verzekeraars. Allemaal zaken waar SAS u bij helpt.


"De focus ligt nu op de statistische analyse van de data. SAS Business Intelligence Server biedt op dat vlak alle benodigde functionaliteit. We beschikken dus sneller over kwalitatieve data en kunnen daar diepere analyses op uitvoeren. Op die manier kunnen we de rijkdom aan informatie die onze data bevat sneller optimaal benutten."

—Fred Treur, Manager Centrum voor Verzekeringsstatistiek
Verbond van Verzekeraars

Lees verder

 

Hoe kan SAS u helpen?

Het SAS® Business Analytics Framework vormt de basis voor een uitgebreide reeks aan oplossingen die speciaal voor de verzekeringsbranche zijn ontwikkeld en zich wereldwijd hebben bewezen. De oplossingen haken in op trends en onderwerpen waarmee verzekeringsmaatschappijen voortdurend worden geconfronteerd. De drie pijlers van de SAS® for Insurance oplossing zijn:

Klantbeeld
Speel in op veranderende en nieuwe behoeften van de consument.

Risico's
Vergroot het risicobewustzijn, beheers alle risico-aspecten en voldoe aan nieuwe regels.

Operaties
Verbeter de operationele processen, beheers de kosten en voorkom fraude.

  

 

Waarin SAS zich onderscheidt

Wereldwijd maken ruim 2.500 toonaangevende banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen gebruik van SAS-oplossingen. Tot volle tevredenheid. We kennen uw markt en uitdagingen, en begrijpen uw informatiebehoefte en verwachtingen. En dat merkt u op alle fronten.