PRODUCTEN & OPLOSSINGEN / Retail

SAS voor Retail

Verhoog uw winstgevendheid: van inzicht naar actie

De retailsector is sterk in beweging. Het aantal verkoopkanalen groeit, trends veranderen snel, en marges staan onder druk. De klant staat centraal en wordt steeds veeleisender. Bovendien is er sprake van felle concurrentie. Uitdagingen waar u als retailer dagelijks mee te maken heeft. Om u hier goed tegen te wapenen, is het van belang dat u kennis heeft van klanten en hun koopgedrag. Die kennis vormt de basis voor het nemen van de juiste beslissingen over product, assortiment, prijs, plaats en promotie. Daarnaast is het belangrijk om organisatiebreed zicht te houden op de kosten.

SAS kan u hierbij helpen en levert oplossingen die zijn afgestemd op de retail sector. Daarbij bieden wij oplossingen voor alle retail segmenten, zoals kleding, levensmiddelen, general merchandise en online retail.

"De geavanceerde op SAS gebaseerde data-infrastructuur geeft ons diepgaand inzicht in gedrag van onze gebruikers en zo kunnen wij toekomstige inkomstenstromen voorspellen. Dit biedt ons concurrentievoordeel."

—Natasha Zharinova, Head of Business Analytics
Marktplaats.nl

Lees verder


Hoe kan SAS u helpen?

Assortiment planning en optimalisatie
Optimaal assortiment dat is afgestemd op de eisen en wensen van uw klant, de marktprijs en de omvang van de lokale markt.

Inzicht in de klant
Diepgaand klantinzicht, een 360 graden beeld van uw klant.

Geïntegreerde merchandise planning
Met een geïntegreerd merchandise proces wordt het assortimenten feilloos afgestemd op de wensen van de klant en het moment van de aankoop.

Prijsoptimalisatie
Regelmatig optimaliseren van de dagelijkse prijsstelling, promotionele acties en uitverkoop.

 
 
 
 
 

Social Media
Verzamel, analyseer en integreer online gesprekken, zodat u in staat bent om impactvol te acteren.

Voorraadbeheer optimalisatie
Beheer van vraag en aanbod dat leidt tot hogere winsten en geen nee hoeven te verkopen omdat goederen niet op voorraad zijn. Tegelijkertijd voorkoming van afwaarderingen door een te grote voorraad.

Space planning en optimalisatie
Het optimaliseren  van het gebruik van winkelruimtes waardoor deze winstgevender zijn.

Diepgaand klantinzicht
Identificeer, acquireer, activeer en behoud uw meest winstgevende klanten.

Voorspellen van de vraag
Automatisch vaststellen, modelleren en uitvoeren van voorspellingen over meerdere merchandise niveaus en locaties.

Waarin SAS zich onderscheidt

SAS  helpt u alle beschikbare informatie van klanten, kosten en verkoopactiviteiten optimaal te integreren en beheren. Dit biedt meer inzicht in de resultaten, beter onderbouwde beslissingen en een sterkere relatie met uw klanten en leveranciers. Hierdoor versterkt u de concurrentiekracht en verhoogt u de winstgevendheid van uw organisatie. De oplossingen zijn snel te implementeren door de gebruiksklare datamodellen en analysefuncties in combinatie met bewezen processen en technieken.