Producten & Oplossingen / Fraud Management

SAS® Fraud Framework

Het organisatiebreed opsporen en voorkomen van fraude

Berichten over fraude zijn dagelijks in het nieuws. Het aantal fraudegevallen groeit en de methodes zijn steeds geavanceerder. Het SAS Fraud Framework biedt oplossingen voor het gehele proces van fraudebestrijding: van het opsporen van fraude tot het bestrijden en voorkomen van fraude binnen complexe bedrijfsomgevingen. Om fraude effectief te bestrijden, is het van belang om klantgedrag beter te monitoren en het proces van onderzoek en maatregelen te optimaliseren. SAS kan u hierbij helpen.

Het SAS Fraud Framework biedt fraudeoplossingen voor de volgende branches:

"Met de SAS oplossing zijn we in staat  sociale netwerken te gebruiken om, op basis van hun fraude risico score, vast te stellen wat de kans is dat individuen fraude plegen.” 

— Manuel Moreno

Director of Research
LA County Child Care Services

Lees verder
 

Componenten van het SAS® Fraud Framework

  • Signaleren en genereren van alerts - Spoor op systematische wijze verdachte activiteiten op.
  • Alert Management - Bepaal de significantie van alarmsignalen, prioriteer de aanpak, en wijs deze aan de juiste persoon toe.
  • Social Network Analysis - Analyseer klantgedrag en leg verbanden tussen afwijkende activiteiten. Dit stelt u in staat verdachte transacties tijdig te signaleren en deze aan  verdachte activiteiten van andere personen te koppelen. 
  • Case Management - Onderzoek verzamel en toon informatie van specifieke fraudegevallen. Vergemakkelijk het opstellen van geïntegreerde rapportages over de status, activiteiten en kosten van fraude binnen uw organisatie.

Waarin SAS® zich onderscheidt

Het SAS Fraud Framework stelt u in staat om:

  • Organisatiebreed inzicht te krijgen in fraude door het samenvoegen van alarmsignalen vanuit verschillende systemen in één overzicht.
  • Het aantal onterechte fraudemeldingen (false positives) te verlagen. Fraud rules, anomaly dectection, predictive models en social networks analysis samen in één geïntegreerde omgeving, waardoor verbanden zichtbaar worden.
  • Externe databronnen beter te integreren in het fraudeonderzoek.
  • De onderzoeksefficiëntie te vergroten door middel van data visualisatie, data drilldown en andere onderzoekshulpmiddelen.
  • Maatwerk oplossingen te implementeren. U kunt uw eigen fraudemodel ontwikkelen, afgestemd op uw organisatie.
  • Uw ROI per onderzoek met een factor tien te verbeteren door o.a. accuratere onderzoeken.