Producten & Oplossingen / SAS® Data Management

SAS® Data Management

Snelle toegang tot consistente en betrouwbare informatie

Slim omgaan met de juiste informatie helpt u verantwoorde strategische beslissingen te nemen. Uw bedrijfsgegevens vormen een belangrijke strategische bron. SAS biedt een platform- onafhankelijke data integratie oplossing, die u helpt grote en groeiende hoeveelheden bedrijfsgegevens optimaal te integreren en beheren. Of het nu gaat om gestructureerde of ongestructureerde data, offline of online. Zo legt u de basis voor snelle toegang tot consistente en betrouwbare informatie vanuit uw hele organisatie en vanuit externe bronnen.

" Met dit project zijn we erin geslaagd om samen met SAS ons dataproces aanzienlijk te verbeteren. Hoewel de insteek operationeel was en gericht op grotere efficiëntie en kostenbesparing, gaan de voordelen verder. TNO loopt voorop met deze combinatie van datawarehousing en business intelligence. En dat straalt af op de gehele organisatie."

—Marco Bouman

IT-projectleider

TNO

Lees verderComponenten van SAS® Data Management

  • ETL/ELT – Leg de basis voor snelle toegang tot consistente informatie uit de hele organisatie en uit externe bronnen. Data uitlezen, transformeren, schonen, verrijken en beheren.

  • Datakwaliteit - Transformeer, combineer, schoon, standaardiseer, verrijk en beheer data waardoor informatie een strategisch, betrouwbaar en waardevol instrument voor de besluitvorming wordt.

  • Datamigratie -  Reduceer de duur, kosten en risico’s van datamigatieprojecten

  • Data Federation - Ontsluit en gebruik van data uit meerdere systemen zonder brongegevens fysiek te verplaatsen.

  • Master Data Management - Creëer een accuraat en eenduidig beeld van informatie. Geïntegreerde opslag, beheer, toegang en uitwisseling van metadata.

Waarin SAS zich onderscheidt

  • Betrouwbare beslissingen - SAS vergroot de consistentie van bedrijfsgegevens en rekenregels. Daardoor kunt u op feiten gebaseerde beslissingen nemen.
  • Gestroomlijnd proces en onderhoud - SAS biedt één controlepunt voor het creëren, gebruiken en hergebruiken van ETL-regels en  -processen. Dat maakt het mogelijk processen en onderhoud te vereenvoudigen en stroomlijnen. Met als resultaat een verbetering van de operationele efficiëntie van IT-activiteiten.
  • Open architectuur - SAS integreert eenvoudig met iedere IT-omgeving. Het draait op meerdere hardware- en sofwareplatformen en kan gekoppeld worden aan bestaande databases en systemen. En de software ondersteunt open industriestandaarden.
  • Geïntegreerd met data-analyse en rapportage - SAS is de enige die een data-integratie oplossing biedt die volledig geïntegreerd is in een end-to-end intelligence platform. De IT-omgeving wordt daarmee sterk vereenvoudigd. Voor de gebruikers binnen een bedrijf liggen analyses en rapporten nu binnen handbereik.