PRODUCTEN & OPLOSSINGEN / BANKEN

SAS voor banken

Concurrentievoordeel door betere klantrelaties en risicomanagement

Als bank heeft u te maken met veel ontwikkelingen, zoals de financiële crisis, concurrentiedruk, afnemend klantvertrouwen, fraude en complexe wet- en regelgeving. U staat voor uitdagingen als risk en compliance management, inzicht in de klant en fraudebestrijding. Klantvertrouwen en -relaties zijn daarbij essentieel, evenals het voldoen aan wet- en regelgeving zoals Basel III. Dit vraagt om bedrijfsbrede datakwaliteit en -beschikbaarheid en om een integraal beeld van de klant, de financiële positie en de gelopen risico’s. Met SAS® for Banking kunt u al deze uitdagingen snel en effectief aanpakken en uw concurrentiepositie verstevigen. 

"Naast het opstellen van betrouwbare risicoprofielen, waardevolle managementinformatie en verbeterde pricing zijn we in staat om de kwaliteit van de vermogenspositie van de bank beter zichtbaar te maken"

—Hans Jacobs, Directeur Risk Management
Van Lanschot Bankiers

Lees verder

Hoe kan SAS u helpen?

Het SAS® Business Analytics Framework vormt de basis voor een uitgebreide reeks aan oplossingen die speciaal voor de bancaire sector zijn ontwikkeld en zich wereldwijd hebben bewezen. De oplossingen haken in op trends en onderwerpen waarmee banken worden geconfronteerd.

Risico- en kapitaalmanagement
Beheer en beperk de operationele en financiële risico's en handhaaf een solide vermogens- en solvabiliteitspositie.

 

Fraude en financiële criminaliteit
Vind, voorkom en beperk fraude en financiële criminaliteit. 

High-performance risicomanagement
Leer om te gaan met complexe portefeuilles van financiële instrumenten, snelle risico-inventarisaties en meer

Finance & operations
Realiseer winstgevende groei en versterk de concurrentiepositie met behoud van de focus op kosten- en werkkapitaalbeheersing.

Inzicht in de klant
Verbeter uw klantrelaties en de kwaliteit van klantervaringen.

 

 

Waarin SAS zich onderscheidt

Wereldwijd gebruiken ruim 2.500 toonaangevende banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen tot volle tevredenheid SAS-oplossingen. En dat is niet voor niets. We kennen uw markt en uitdagingen, en begrijpen uw informatiebehoefte en verwachtingen. En dat merkt u op alle fronten.