Producten & Oplossingen / SAS® Activity-Based Costing and Management

SAS® Activity-Based Costing and Management

Door de toenemende concurrentie, krappe markten en het economisch uitdagende klimaat heeft het verbeteren van uw financiële positie hoge prioriteit. Activity-Based Costing (ABC) is een alom erkende methode om de kosten en prestaties van middelen, activiteiten en resultaten nauwkeurig te meten. SAS Activity-Based Management (ABM) biedt u de mogelijkheden om Activity-Based Costing optimaal binnen uw organisatie in te zetten.

Met SAS ABM maakt u weloverwogen beslissingen die leiden tot gestroomlijnde processen, omzetgroei en kostenreductie. Dankzij inzicht in processen, kosten en winstgevendheid wordt duidelijk hoe niet winstgevende klanten tot wel 400% van uw netto winst kunnen vernietigen – en hoe u dit kunt voorkomen.

" Binnen de organisatie is nu volledig inzicht in de opbouw van de kostenstructuur en het type kosten dat we doorbelasten."

—Dingenis Blok

VP Finance & Control, KLM Ground Services (GS)

KLM Information Services

Lees verder

 

Componenten van SAS® Activity-Based Costing and Management

  • Cost and profitability measurement maakt het mogelijk de winstgevendheid en kosten te berekenen en inzicht te krijgen in welke kosten en winstbijdragen aan welke segmenten (product, klant en organisatie onderdeel) zijn toe te kennen.
  • Modeling biedt flexibele modelleertechnieken om uw specifieke bedrijfsmodel te analyseren.
  • Analysis biedt het meest uitgebreide portfolio voor het analyseren van gegevens.Van voorspellende en beschrijvende modellen, verwachtingen en optimalisatie van resources tot en met simulaties en experimentele ontwerpen. Met de analysekracht van SAS verkleint u het aantal onzekere factoren, verbetert u de kwaliteit en maakt u nauwkeurige prognoses.
  • Reporting biedt iedereen in uw organisatie rapporten en analyses binnen handbereik. Selfservice is daarbij het sleutelwoord. Beslissingen kunnen daardoor eenvoudig worden genomen omdat informatie snel voor handen is.
  • Data integratie helpt u grote en groeiende hoeveelheden bedrijfsgegevens optimaal te integreren en beheren. Zo legt u de basis voor snelle toegang tot consistente en betrouwbare informatie vanuit uw hele organisatie en vanuit externe bronnen

Waarin SAS® zich onderscheidt

Meest complete oplossing
SAS Activity-Based Management is de meest complete oplossing in de markt. SAS levert de enige end-to-end Activity-Based Management oplossing die bestaat uit geïntegreerd datamanagement, business ontwikkeling, rapportages en business analytics. Het is gebaseerd op een schaalbaar platform, waardoor een continue verbetering van de bedrijfsprestaties kan worden bereikt.

De juiste beslissingen
SAS Activity-based Management wordt wereldwijd gebruikt. De toepassing biedt een betrouwbaar beeld van de werkelijke kosten die samenhangen met uw bedrijfsvoering. U krijgt inzicht in welke mate uw bedrijfsonderdelen - producten, diensten, processen en klanten - waarde toevoegen aan uw organisatie. Managers en medewerkers die gebruikmaken van deze kwalitatieve inzichten, kunnen goed onderbouwde beslissingen nemen om middelen te managen, processen te optimaliseren en prestaties te verbeteren.

Concurrentievoordeel
Door uw financiële en operationele gegevens om te zetten in betekenisvolle informatie, kunt u een kennisvoorsprong opbouwen op uw concurrenten.

Uitgebreide ervaring
SAS heeft uitgebreide ervaring met de inrichting, training en implementatie van Activity-Based Management projecten.