Nieuws / Persberichten

SAS Nederland
Flevolaan 69
Postbus 3053
1270 EB Huizen
Mediacontact: Sanjay Korteweg,
Communications Executive
Email: sanjay.korteweg@snl.sas.com
Tel: + 31 35 699 68 92

Press Release

Printvriendelijke Printvriendelijke

Nieuws

 

Stedin verbetert efficiency datakwaliteitsmanagement met SAS

Datakwaliteit speerpunt voor optimalisatie processen energienetbeheerder

HUIZEN, 08 april 2010 - Stedin, netbeheerder van gas- en elektriciteitsnetwerken in de Randstad, heeft voor het beheer en verbeteren van haar datakwaliteit gekozen voor de software oplossingen van SAS, specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening. Hiermee kan Stedin, voorheen bekend onder de naam Eneco NetBeheer, optimaal gebruik maken van de beschikbare informatie over de aansluitingen, klanten en het verbruik. Stedin verbetert haar processen voor het meten, monitoren en rapporteren van datakwaliteit in interne systemen met behulp van SAS.

"Wanneer je circa 4 miljoen aansluitingen in je database hebt staan, dan zijn er altijd wel enkele honderden tot soms zelfs wel enkele duizenden aansluitingen aan te wijzen waarvan de stamgegevens incompleet of onjuist zijn", vertelt Norbert Detollenaere, Datamanager Marktoperaties/Beheer Aansluitregister en Projectleider Professionaliseren Datakwaliteitsmanagement bij Stedin.

Stedin is zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van een goede administratie in het AansluitingenRegister (AR). Detollenaere: "Ter voorbereiding op de komst van het Centrale Aansluit Register (C-AR) zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om onze datakwaliteit op dagelijkse basis te kunnen controleren om daarmee te waarborgen dat in processen zoals facturatie en allocatie de juiste gegevens worden gebruikt."

Een slechte kwaliteit van het AR, in de vorm van onjuist of niet-geregistreerde aansluitingen, betekent niet alleen het niet in rekening kunnen brengen van geleverde diensten, maar mogelijk ook imagoschade, of zelfs verlies van de licentie om als netbeheerder te opereren. Om hier verandering in aan te brengen koos Stedin voor een combinatie van SAS Enterprise BI, ten behoeve van monitoring, dashboard en rapportage, en SAS Enterprise Data Integration en SAS Dataflux voor datakwaliteitsbewaking.

Karel Kinders, Managing Director bij SAS Nederland: "Stedin staat voor de belangrijke uitdaging zich aan te passen om te voldoen aan het nieuwe marktmodel. Stedin heeft laten zien dat ze serieuze stappen heeft gemaakt met het professionaliseren van datakwaliteitsmanagement door het neerzetten van een nieuwe organisatie. We zijn trots dat SAS een bijdrage kan leveren met de combinatie van software voor datakwaliteit , Enterprise BI en kennis van gegevenskwaliteit management. Het goed functioneren van operationele processen wordt gemeten en vervolgens gerapporteerd. Zo krijgt Stedin snel zicht in waar verbeteringen vereist zijn en is ze beter in staat operationele processen te optimaliseren."

SAS biedt Stedin The Power To Know doordat Stedin haar klanten passender kan factureren, zo klanttevredenheid verbetert en mogelijke imagoschade voorkomt.

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 50.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen.

Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Meer informatie is te vinden op: www.sas.com/nl.

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Mediacontact: