Nieuws / Persberichten

SAS Nederland
Flevolaan 69
Postbus 3053
1270 EB Huizen
Mediacontact: Sanjay Korteweg,
Communications Executive
Email: sanjay.korteweg@snl.sas.com
Tel: + 31 35 699 68 92

Press Release

Printvriendelijke Printvriendelijke

Nieuws

 

SAS High-Performance Analytics: Big Data inzichten in minuten in plaats van uren

SAS' supersnelle analytics risk-management toepassing in december beschikbaar.

HUIZEN, 02 december 2011 - Huizen, 2 december 2011 - Met behulp van SAS High-Performance Analytics, kunnen organisaties veel sneller omgaan met het analyseren van grote hoeveelheden data (Big Data). De software werkt nagenoeg real-time met terabytes aan data, gebruikmakend van de geschikte Teradata of EMC Greenplum database appliance. Voor de goede orde: een terabyte is het equivalent van 2000 uur muziek in CD-kwaliteit en tien terabyte is genoeg voor alle boeken in de US Library of Congress. Met behulp van zogeheten 'in-memory processing' kan SAS High-Performance Analytics nu in minuten taken afwerken waar voorheen uren voor stonden.

In testen bij een Aziatische bank werd een complexe kapitaalmarktportefeuille van 100.000 beleggingen gewaardeerd over meerdere tijdhorizonten met meer dan 100.000 scenario's in minder dan 30 minuten. Het op elk moment en meerdere keren per dag kunnen doorrekenen van het risico op die portefeuille leverde het bedrijf een enorme flexibiliteit op, en verminderde de risico´s aanzienlijk.

Stel dat een grote verzekeraar de fraudedetectie wil verbeteren via een regelmatige analyse van de gehele claims database. Traditionele berekening kost dan veel teveel tijd, zodat er onnodig frauduleuze claims worden uitgekeerd in die tussentijd. Doordat de berekeningen met SAS nu maar minuten duren, kan een bedrijf voortdurend alert zijn, en dus sneller en nauwkeuriger uitkeren, waardoor het serviceniveau omhoog gaat.

Ook in andere sectoren kan het doorrekenen van modellen met hogere snelheid zorgen voor een verandering van het business model. Zo kon met behulp van SAS High-Performance Marketing een grote Amerikaanse retailer overgaan tot winkelspecifieke prijsstelling, waarbij het ging om in totaal meer dan 270 miljoen winkelspecifieke prijzen, elke week. Deze manier van werken was eerst onmogelijk, omdat de verwerking 30 uur in beslag nam. Nu kan dat met SAS in twee uur. De huidige maatschappij en de scherpe concurrentieverhoudingen vragen om razendsnelle antwoorden en beslissingen. Naast snelheid neemt met High-Performance Analytics ook de nauwkeurigheid van de beslissingen toe, omdat er niet langer beslist hoeft te worden op basis van een kleine steekproef van gegevens, maar gebruik kan worden gemaakt van de gehele hoeveelheid beschikbare data.

Zie ook http://www.sas.com/news/preleases/highperformanceanalytics-pblsorlando11.html

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 50.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen.

Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Meer informatie is te vinden op: www.sas.com/nl.

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Mediacontact: