Nieuws / Persberichten

SAS Nederland
Flevolaan 69
Postbus 3053
1270 EB Huizen
Mediacontact: Sanjay Korteweg,
Communications Executive
Email: sanjay.korteweg@snl.sas.com
Tel: + 31 35 699 68 92

Press Release

Printvriendelijke Printvriendelijke

Nieuws

 

SAS Analytics helpt Amerikaanse belastingdienst bij opsporen belastingontduikers

Aangiften doorgelicht op fraude met behulp van analytics

HUIZEN, 14 december 2011 - De Internal Revenu Service (de Amerikaanse Belastingdienst) gaat gebruikmaken van SAS Analytics bij het opsporen, voorkomen en oplossen van fiscale misdrijven en onjuiste aangiften. De technologie van SAS, specialist in Business Analytics software en dienstverlening, ondersteunt het nieuwe elektronische Return Review Programma van de belastingdienst.

Het RRP is ontworpen om het 'belasting-gat' van 345 miljard dollar te verkleinen. Dit is het verschil tussen wat de belastingbetalers zouden moeten betalen en datgene wat daadwerkelijk vrijwillig en op tijd betaald wordt. SAS kan al bij het indienen van aangiften mogelijke fraude en het niet naleven van regels zichtbaar maken, waardoor dubieuze teruggaven kunnen worden vermeden. Belastingfraude varieert van onterechte teruggaven of toeslagen met betrekking tot adoptie en kinderopvang, onterechte aftrekposten voor de inkomstenbelasting tot spookaangiftes en identiteitsdiefstal.

SAS beoordeelt de aangiften op basis van een hybride benadering van business rules, anomaliedetectie, voorspellende modellen en social network analysis. Gebruikers kunnen eenvoudig zelf business rules instellen om mogelijke fraude te detecteren. De software doorzoekt gegevens op afwijkingen die op fraude of fouten kunnen wijzen. Voorspellende modellen maken gebruik van historische gedragsinformatie om verdacht gedrag te vergelijken met bekende fraudepatronen. Social network analysis onthult verborgen relaties en verbanden die wijzen op georganiseerde fraude netwerken. Een ander wapen tegen fraude, SAS Text Miner, doorzoekt ongestructureerde data, zoals call center-gegevens, om verdachte activiteiten op te sporen.

Al meer dan drie decennia, biedt SAS innovatieve oplossingen die gericht zijn op de unieke behoeften van de overheid. Alle 15 Amerikaanse federale departementen en 80 nationale overheden wereldwijd maken gebruik van SAS Analytics voor activiteiten als performance management, budgettering, logistiek, cyberdefense, bestrijding van fraude, en dreigingsanalyses.

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van Business Analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 50.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen.

Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Meer informatie is te vinden op: www.sas.com/nl.

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Mediacontact:

  • SAS Nederland

    Wouter de Wijn
    Marketing Executive
    wouter.de.wijn@snl.sas.com
    Tel: + 31 35 699 69 93