Nieuws / Persberichten

SAS Nederland
Flevolaan 69
Postbus 3053
1270 EB Huizen
Mediacontact: Sanjay Korteweg,
Communications Executive
Email: sanjay.korteweg@snl.sas.com
Tel: + 31 35 699 68 92

Press Release

Printvriendelijke Printvriendelijke

Nieuws

 

Expedia haalt inzicht uit 'Big Data' met SAS Analytics

 

HUIZEN, 16 december 2011 - Expedia, 's werelds grootste online reisbureau, vindt met SAS Analytics nieuwe manieren om de klanttevredenheid te verhogen en klanten aan zich te binden. Met software en diensten van SAS, specialist in Business Analytics, zet Expedia enorme hoeveelheden data om in bruikbare inzichten voor het nemen van de juiste beslissingen. Hierdoor verbetert Expedia de online klantervaring met als resultaat meer tevredenheid en daarmee een hogere 'customer lifetime value' (de totale waarde die een klant genereert gedurende de gehele levensduur van de relatie met de leverancier).

"In de direct response business waarin wij opereren, volgen en meten we alles. Hiervoor hebben we krachtige analytische producten nodig die overweg kunnen met enorme hoeveelheden data (Big Data)", zegt Joe Megibow, VP en General Manager, van Expedia VS. "We gebruiken SAS voor het geavanceerde analytische werk. Met bijna 200 terabyte aan klant- en clickstream-data in ons datawarehouse, rekenen we op SAS Predictive Analytics en SAS Data Mining om deze extreem grote hoeveelheden data te analyseren. Door deze inzichten in de behoefte en voorkeuren van onze klanten kunnen we hen beter van dienst zijn. Dit leidt tot vertrouwen en verhoogt de klantloyaliteit."

In de afgelopen jaren heeft Expedia SAS Analytics gebruikt om de customer lifetime value te relateren aan de kosten voor het vinden en werven van nieuwe klanten. Met behulp van clustering-technieken heeft het analytics team het gedrag van klanten gedurende de tijd onderzocht. Dankzij voorspellende modellen kreeg Expedia inzicht in welke factoren de meeste invloed hebben op de transacties. Kennis in de customer lifetime value helpt Expedia te bepalen welk soort propositie de klant het meest waardeert. Expedia begrijpt nu beter hoe de verschillende marketinginspanningen de transacties en conversies op de site beïnvloeden. Hierdoor optimaliseert het de marketinginvestering op dit kanaal.

“Dankzij de voorspellende software van SAS ontdekt Expedia nieuwe manieren om de klanttevredenheid te verbeteren.  Expedia begrijpt als geen ander hoe zij customer lifetime value kan beïnvloeden door analytische modellen toe te passen”, aldus Peter Woods, Principal Consultant Customer Intelligence bij SAS Nederland.

Om een analytics-gerichte cultuur te stimuleren neemt Expedia creatieve denkers in dienst die niet alleen begrip hebben van gegevens en analyses, maar ook goed bekend zijn met de reiswereld en de behoeften van de klant. De diepte en de breedte van SAS Analytics inspireert tot innovatieve manieren om problemen op te lossen.

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van Business Analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 50.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen.

Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Meer informatie is te vinden op: www.sas.com/nl.

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Mediacontact:

  • SAS Nederland

    Ilanite Keijsers
    Marketing Manager

    Tel: + 31 35 699 68 45