Nieuws / Persberichten

SAS Nederland
Flevolaan 69
Postbus 3053
1270 EB Huizen
Mediacontact: Sanjay Korteweg,
Communications Executive
Email: sanjay.korteweg@snl.sas.com
Tel: + 31 35 699 68 92

Press Release

Printvriendelijke Printvriendelijke

Nieuws

 

Euramax kiest SAS voor datavisualisatie en krachtige analytics

SAS Visual Analytics biedt flexibele rapportages in self-service omgeving onafhankelijk van IT 

Huizen, 19 april 2013 - Euramax Coated Products, internationaal specialist op het gebied van bandgelakt aluminium (coil coating), kiest SAS Visual Analytics om op basis van visuele data-exploratie hun innovatievermogen en operational excellence verder te vergroten. Euramax werkt volgens de principes van lean manufacturing en zet SAS Visual Analytics in voor de operationele rapportages met betrekking tot kwaliteit, materiaal en financials.

SAS Visual Analytics geeft Euramax tot op gebruikersniveau toegang tot rapportages en controle over de data. Met de mogelijkheid om data sneller en efficiënter te analyseren, beschikt Euramax over de antwoorden die het nodig heeft om betere beslissingen te nemen.

"We wilden onze medewerkers ondersteunen in hun dagelijkse werk met betere mogelijkheden voor data-exploratie en rapportage", zegt Peter Wijers, Business Support Manager, Euramax Coated Products. "SAS stelt ons daartoe in staat. De kracht en flexibiliteit van SAS Visual Analytics helpt ons om onze analytische processen te stroomlijnen en de zakelijke doelen van Euramax te realiseren.

"Euramax maakt met SAS visuele data-exploratie mogelijk zodat gebruikers snel zelf datafilters kunnen toevoegen of meer gedetailleerde informatie kunnen vinden zonder eerst een verzoek aan IT te hoeven doen en vervolgens te moeten wachten op een rapport. Als data eenmaal in SAS Visual Analytics is geladen, kunnen onze analisten de data via self-service onderzoeken, zonder verdere betrokkenheid van IT. Die vrijheid geeft hen sneller de beschikking over antwoorden van betere kwaliteit", zegt Wijers.
Daarnaast wil Euramax de medewerkers ook voorzien van visual analytics op mobiele apparatuur om hen zo vanaf elke locatie (inclusief die van de klant) direct toegang te geven tot centraal aangemaakte rapportages.

Euramax Coated Products
Euramax is een premium coil coating specialist die al meer dan 40 jaar ervaring heeft als leverancier van bandgelakt aluminium. Met 275 medewerkers en vestigingen in Roermond (NL) en Corby (UK) richt Euramax zich op hoogwaardige en innovatieve oplossingen in voorgelakt aluminium. De voorgelakte metalen worden verwerkt in uiteenlopende producten en toepassingen, van huishoudapparatuur tot en met gevels en dakbedekkingen. Met een jaarlijkse productie van 15.000 km bandgelakt aluminium bedient Euramax klanten over de hele wereld.

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van Business Analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 60.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen.

Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Meer informatie is te vinden op: www.sas.com/nl.

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Mediacontact:

  • SAS Nederland

    Ilanite Keijsers
    Marketing Manager Customer Intelligence
    t: (035) 699 68 45
    e: Ilanite.keijsers@sas.com