Nieuws / Persberichten

SAS Nederland
Flevolaan 69
Postbus 3053
1270 EB Huizen
Mediacontact: Sanjay Korteweg,
Communications Executive
Email: sanjay.korteweg@snl.sas.com
Tel: + 31 35 699 68 92

Press Release

Printvriendelijke Printvriendelijke

Nieuws

 

Analist roept SAS uit tot leider in credit risk management systemen

SAS onderscheidend met één platform voor interne vereisten en externe regelgeving 

Huizen, 08 oktober 2013 - Internationaal analistenbureau Chartis roept SAS uit tot leider in Credit Risk Management Systems for the Banking Book 2013 . Chartis geeft aan dat wanneer banken zichzelf en hun klanten beschermen tegen credit risk, zij het beste een platform kunnen inzetten dat zowel tegemoet komt aan de interne vereisten als aan externe regelgeving. SAS is als leverancier van dergelijke platformen als leider aangemerkt. 

Chartis ziet een trend waarbij klanten een geconsolideerde visie willen van risicotypen die zij uit één enkel datamodel kunnen halen. Dit model biedt uitgebreide mogelijkheden voor data management, analytics en rapportages. Het rapport laat zien dat banken de behoefte hebben aan één platform om risk-intelligence over hun interne organisatie te verkrijgen en inzicht te krijgen in risk-informatie met betrekking tot externe regelgeving.

Aanzienlijk marktaandeel
Leiders als SAS leveren zowel flexibele analytics, geavanceerde stress testing engines, functionaliteit voor compliance en real-time mogelijkheden voor rapportage en BI-tools. Het Chartis-rapport zegt hierover: "Leveranciers als deze hebben de noodzakelijke diepte en breedte met betrekking tot functionaliteit, technologie en content gecombineerd met de organisationele karakteristieken om een aanzienlijk marktaandeel in volume en waarde te pakken.'

Chartis concludeert dat het SAS-platform tegemoet komt aan verschillende behoeften op het gebied van enterprise risk management. Het gaat daarbij om credit risk, market risk, asset liability management, operational risk/GRC, en risk op het gebied van liquiditeit en financiële misdrijven.

Open oplossing
"Onze krachtige risk engine biedt uitgebreide analysefunctionaliteit die toegepast kan worden op grote hoeveelheden data", vertelt Onno de Vrij, manager Risk & Fraude bij SAS. We bieden zoals Chartis aangeeft geen ‘black box’, maar juist een open oplossing die organisaties voorziet in hun regulatory verplichtingen en analisten in staat stelt eenvoudig verbanden te ontdekken en veronderstellingen te toetsen."   

In September 2013, riep Chartis SAS al tot leider uit in het RiskTech Quadrant for Data Management and BI en RiskTech Quadrant for Basel 3. SAS werd recent ook door Chartis benoemd als één van de leiders in anti-money laundering technology en operational risk management software. Lees hier de hoogtepunten uit het Chartis rapport.

Over Chartis

Chartis Research is een belangrijk internationaal onderzoek- en analyse-instituut op het gebied van risicomanagement. Chartis analyseert systemen, producten, leveranciers, applicaties en trends in de markt voor risk-technologie. Voor meer informatie: chartis-research.com. Meer informatie is te vinden op: www.sas.com/nl.

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 65.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen.

Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Meer informatie is te vinden op: www.sas.com/nl.

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Mediacontact: