Bekijk de webversie

Business Analytics e-News SAS
mei 2014 Aanmelden  |  Afmelden
Big Data: customer first!

Big Data is here to stay! Een geweldige ontwikkeling, want de mogelijkheden die het marketeers biedt, zijn eindeloos. We hadden nog nooit zoveel data over onze (potentiële) klanten. Veel marketeers zijn echter nog op zoek naar hoe zij deze data daadwerkelijk kunnen benutten. Een eenvoudige eerste stap is om de data die er al is optimaal te gebruiken. Met analyses kan klantdata worden omgezet in de meest nauwkeurige klantprofielen. Data over gedrag, locatie en zelfs emotie kan worden gebruikt om een klantprofiel te verrijken. In principe zou iedere marketingactiviteit- en boodschap tegenwoordig spot on moeten zijn. Want door een grondige analyse van de beschikbare data levert dat een goed beeld van de behoefte van de klant. Soms zelfs voordat de klant zich dit realiseert. Niet alleen een ideale situatie voor de marketeer, want een gerichte en relevante aanbieding is ook voordelig voor de klant!
Lees het volledige artikel van Rene van der Laan, Director Advisory bij SAS. 


Best Practices in Real-Time and Multichannel Campaign Management

Best Practices in Real-Time and Multichannel Campaign Management is een whitepaper gebaseerd op een onderzoek van nGenera Corporation. Het geeft praktisch advies in hoe organisaties analytics kunnen toepassen op hun marketingprocessen waardoor nieuwe kansen inzichtelijk worden. Download de whitepaper


Bent u klaar voor data-driven besluitvorming?

Wilt u het antwoord op deze vraag? Neem dan 10 minuten de tijd om de SAS Business Analytics assessment in te vullen. Hiermee identificeert u uw analytische kracht en ontdekt u nieuwe kansen.

Doe de BA assessment .

  • Beantwoord een korte survey

  • Ontvang gelijk uw resultaten

  • Download een gratis rapport


Seminars

15 mei 2014 - VisualAnalytics@SAS, Huizen
Analytics is essentieel om uit de enorme brei van (big) data op tijd de juiste inzichten te halen. SAS Visual Analytics verzorgt krachtige analyses op enorme hoeveelheden data. Ontdek het zelf en schrijf u in voor deze sessie. Meer informatie 


15 mei 2014 - DataManagement@SAS, Huizen
Tijdens deze sessie bieden we u inzicht in de toegevoegde waarde van de SAS Data Management componenten in combinatie met SAS Visual Analytics. Dit doen we aan de hand van aan verschillende praktijkcases en demonstraties. Meer informatie 


4 juni 2014 - SAS Visual Analytics Webinar
Geen tijd om een Insight sessie te bezoeken? Kies dan voor het webinar. Slechts in 30 minuten leert u meer over de mogelijkheden van SAS Visual Analytics. Meer informatie en inschrijven. 


Benieuwd welke sessies SAS nog meer organiseert? Kijk op de kalender van Insight@SAS.


Opleidingen

21 mei 2014 - Analytische data-exploratie door visualisatie met SAS 
In deze eendaagse workshop raakt u bekend met de verschillende grafische mogelijkheden voor data- exploratie, maar ook met tabellen en kruistabellen. Als niet-statisticus leert u de juiste grafieken in te zetten om gewenste informatie uit data te halen. Meer informatie en registratie.

23 mei 2014 - Introductie in Statistiek
Deze eendaagse workshop behandelt de basisbegrippen van statistiek, die veelvuldig gebruikt worden bij statistische analyses. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die de basisbegrippen van statistiek wil leren of opfrissen. Meer informatie en registratie.

19 & 20 juni - Predictive Modeling for Non-Life Insurers
Voor actuarissen en analisten geeft Dr. Antonio in samenwerking met Triple A een tweedaagse masterclass over de nieuwste technieken voor  ‘ratemaking’, ‘reserving’ en ‘predictive modelling’. Tijdens deze masterclass kunt u uw technische en  theoretisch kennis op dit vlak verrijken waarbij demo’s worden getoond en real-life cases en oefeningen worden behandeld. Katrien Antonio  is universitair docent actuariaat verbonden aan de UvA en de K.U.Leuven. Meer informatie en registratie.

Masterclasses
SAS biedt interactieve sessies over actuele thema’s waarbij u kunt delen in de kennis en ervaring vanuit ons wereldwijde expertnetwerk. Het thema of expertgebied staat daarbij centraal en kennis van SAS software is vaak niet nodig. U kunt hierbij denken aan thema’s als data mining, big data, credit risk en visual analytics. Bekijk het complete masterclass aanbod. 


LinkedIn Company Page
Volg de company page van SAS Nederland op LinkedIn. U ziet de meest recente updates met het laatste nieuws en interessante artikelen. Eenvoudig om te liken en te sharen met andere vakgenoten.
Klanten aan het woord

Forse kwaliteitsverbetering resulteert in een nauwkeurige premieberekening
IAG New Zealand is de grootste verzekeraar van Nieuw Zeeland. Om risico's in kaart te brengen voegt IAG geografische data toe aan het risicoprofiel, met een nog nauwkeuriger premieberekening als resultaat. Hoe ze dat doen? Lees het klantverhaal.

Ziggo naar geïntegreerde marketing op basis van 360˚ klantbeeld
Ziggo opereert in een zich technisch razendsnel ontwikkelende en uiterst concurrerende markt. Het is essentieel de marketing- en verkoopprocessen zo in te richten dat de klantrelatie optimaal is. Om dit te bereiken heeft Ziggo voor SAS gekozen, zodat op basis van analytics de marketingcampagnes worden geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Lees het volledige artikel 


Tips & Tricks

Een bibliotheek met meer dan 1800 entries
Zoek op categorie of onderwerp tussen meer dan 1800 entries naar samples en SAS notes. Iedere sample bevat een heldere uitleg, de code en de output. Plus, u kunt ook aangeven hoe nuttig u deze informatie vond door middel van een score.

SAS In-Memory Statistics voor Hadoop
Werkt u met Hadoop? Het nieuwe SAS In-Memory Statistics voor Hadoop biedt een omgeving voor de gehele analytische lifecycle. Bekijk de online demo.

SAS Analytics U Community
De onlangs opgerichte SAS Analytics U Community is een social online community voor docenten, studenten en academici die gebruik maken van SAS software en oplossingen. Een kennisbron binnen handbereik. Bekijk hier bijvoorbeeld alvast de SAS University Edition Software "Sneak Peak" demo!


BusinessAnalytics.biz

Best Practices voor mobile marketing
Marketeers hebben met het massale gebruik van mobiele apparaten en online shoppen er een nieuwe uitdaging bij. Het bereiken van de klant op het juiste moment, met de juiste aanbieding via het juiste kanaal was al niet eenvoudig. En met online en  mobiel gedrag van hun klanten neemt de hoeveelheid en complexiteit van data flink toe. Deze nieuwe stroom aan (big) data over online shopping vraagt om een nieuwe aanpak van marketing campagnes. Laat u inspireren door vier 'best mobile marketing practices'.

5 adviezen voor een succesvolle inzet van data-analyse
Bedrijven die intensief gebruik maken van data-analyse, krijgen te maken met stevige uitdagingen. McKinsey discussieerde hierover met 8 executives van bedrijven die voorop lopen in data-analyse. Lees hun 5 adviezen.

Winnen met data: 3 tips van retailgigant Tesco
Onder leiding van Sir Terry Leahy groeide Tesco uit tot de derde grootste retailer ter wereld. Dit succes steunde mede op het Clubcard loyaliteitsprogramma en marktplaats Tesco Direct. Data speelde een grote rol in de transformatie van de Britse supermarktketen. In een gesprek met Stores benoemt Leary zijn top-drie tips voor ondernemers die willen winnen met data.


SAS in de pers

SAS verschijnt regelmatig in het nieuws. Bekijk de actuele persberichten en publicaties van SAS.


Social Media

Via social media krijgt u actuele updates en tips & tricks op het gebied van business analytics. Ook kunt u discussiëren en kennis uitwisselen met andere gebruikers en specialisten. We zien u graag terug op de volgende kanalen.

 

Business Analytics blog

SAS Netherlands Twitter
@SAS_Netherlands

SAS Nederland LinkedIn groep 

Contact en praktische informatie
Aanmelden I Afmelden I Contact met SAS

Mis geen belangrijke updates van SAS! Voeg het domein www.sas.com/netherlands toe aan uw lijst van veilige afzenders. Wilt u meer halen uit uw relatie met SAS? Creëer uw eigen SAS Profiel. Wilt u uw gegevens wijzigen? Klik hier.

Heeft u vragen of opmerkingen over de nieuwsbrief? Mail deze dan naar: sasinfo@snl.sas.comHeeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met SAS via telefoonnummer +31 (0)35-699 69 00 of per e-mail:
sasinfo@sas.com

SAS en alle andere SAS Institute Inc. producten- of dienstennamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SAS Institute Inc in de Verenigde Staten van Amerika en andere landen. ® geeft een registratie in de Verenigde Staten van Amerika aan. Andere merken en productnamen zijn handelsmerken van de respectievelijke bedrijven.

Auteursrecht © SAS Institute Inc Alle rechten voorbehouden. SAS Institute B.V., Postbus 3053, 1270 EB Huizen