SAS® Visual Analytics

Jobb adatmegjelenítés. Egyszerű analitika.
Fedezze fel a lehetőségek új világát!

SAS Visual Analytis screenshots

Egyszerű analitika: gyors válaszok a legnehezebb kérdésekre

Az analitika hamarosan nélkülözhetetlen lesz az adatok értelmezéséhez, de sok vállalatnál az ad hoc elemzés szigorúan a hozzáértők kiváltsága. A SAS Visual Analytics segítségével bárki felhasználhatja az analitikát a jobb döntéseket segítő hétköznapi összefüggések feltárásához.

Screenshot of box plot

Elérhető, beépített analitika

Nem kell atomtudósnak – sőt még adattudósnak sem – lenni a fejlett analitika használatához, mivel az analitikát könnyen kezelhető webalapú környezetbe integráltuk. Tudásszintjétől függetlenül, bárki feltehet nehéz kérdéseket, bámulatos vizualizációkat készíthet és másokkal is megoszthatja őket – új készségek elsajátítása és az IT bevonása nélkül. Ha pedig már rendelkezik némi analitikai szakértelemmel, a további feltárást és elemzést igénylő területeket rövid időn belül azonosítva felgyorsíthatja a modellépítés folyamatát, és felhagyhat az időigényes „próbálkozásos” módszerrel.

Screenshot of forecast

Előrejelzéskészítés ujjnyi távolságban

Bővítse az előrejelzéskészítést könnyen kezelhető képességekkel, amelyek egyszerűsítik a folyamatot és lehetővé teszik, hogy tudásszinttől függetlenül, bárki bepillanthasson a jövő eseményeibe! A rendszer automatikusan a kiválasztott adatokhoz leginkább illő előrejelzési algoritmust kínálja fel. A beépített hierarchia-építő képességek az IT bevonása nélkül lehetővé teszik az információk szeletelését és forgatását az összes rendelkezésre álló adat alapján.

Screenshot of 'what does it mean' pop-up window

Ne csak lássa – értse is

Mit szólna hozzá, ha a vizuális megjelenítésén túl értelmezni is tudná az adatokat? A felhasználóbarát jellemzők (pl. az értelmező felbukkanó ablakok) minden felhasználó számára érthető, közérthető üzleti nyelven magyarázzák el a megjelenítésben alkalmazott analitikát. A megjeleníthető leíró statisztika átfogó képet ad az adott mérőszámról. A térképnézetek érthetően közvetítik a térinformatikai adatok jelentését.

Jellemzők

Screenshot of analytic visualizations
  • A memórialapú szerver gyors adatelemzést biztosít.
  • Az adatok egyszerűen, sokféle megjelenítési mód szerint lekérdezhetők.
  • A többdimenziós adatok szűrők alkalmazásával a hierarchia tetszőleges szintjén szeletelhetők és forgathatók.
  • A lefúrható hierarchiák kiterjeszthető és összecsukható szinteket tartalmaznak.
  • A megjeleníthető leíró statisztika (pl. min., max. és középérték) átfogó képet ad az egyes mérőszámokról.
  • Bármelyik nézethez új mérőszámok kalkulálhatók és adhatók.
  • Menet közben is lehet előrejelzéseket készíteni, konfidencia-intervallummal.
  • A rendszer automatikusan a konkrét adatokhoz leginkább illő előrejelzési algoritmust választja ki.
  • A nézetek jelentési csomagként is elmenthetők és webes jelentéseken vagy SAS mobil alkalmazásokon keresztül más fejlett felhasználóknak is elküldhetők.
  • Az alkalmazás elrejti az adatstruktúrák komplexitását a nem műszaki felhasználók elől.

Startvonal