SAS® Visual Analytics

Jobb adatmegjelenítés. Egyszerű analitika.
Fedezze fel a lehetőségek új világát!

SAS Visual Analytis screenshots

Adatmegjelenítés: nézze meg, mit nem vett eddig észre!

Iparágtól és mérettől függetlenül minden szervezet rendelkezik olyan adatokkal, amelyek értékes összefüggések feltárásához vezetnek. A SAS adatvizualizációs szoftvereivel könnyű megtalálni a releváns adatokat és fejlett analitika alkalmazásával megfejteni a bennük rejlő titkot. A SAS Visual Analytics egyszerűsíti ezt a feladatot.

Data transforming into a meaningful visualization

Kerüljön gyorsan képbe!

A hagyományos adatvizualizációs eszközökkel ellentétben a SAS Visual Analytics rendkívül gyors adatfeltárást biztosít az összes releváns adat interaktív elemzésén keresztül – alkészletek képzése vagy mintavételezés nélkül. Az adatokat gyorsan beolvassa a memóriába a nagy sebességű feldolgozáshoz. A felhasználó perceken, sőt akár másodperceken belül prediktív és leíró analitikát alkalmazhat bármilyen méretű adatsorra a korábban nem ismert minták, fontos összefüggések vagy az egyébként rejtett felismerések azonosításához.

Drag and drop interface

Szolgálja ki magát és tehermentesítse az IT-t!

Ha az Ön IT részlege sem különbözik a többitől, bizonyára gyakran feltorlódnak a felhasználóktól érkező kérések. De ez már a múlté! Az önkiszolgáló, ad hoc vizualizációs környezetben mindenki önállóan, az IT terhelése nélkül tárhatja fel az adatokat. Nem műszaki zseni? Nem baj! Egyszerűen létrehozhat új nézeteket az adatokból az oldalsávon található tételek kiválasztásával, vagy a változók dinamikus szűrésével és csoportosításával. Az alkalmazás lenyűgöző vizuális képességeivel életre keltheti az adatokat (pl. dobozábrák, hőtérképek, buborékdiagramok stb.), és nehezen megfogható összefüggéseket tárhat fel – amelyeket aztán további feldolgozás céljából újabb elemzéseknek vethet alá.

Data visualization software autocharting examples

Az autocharting véget vet a találgatásnak!

Nem tudja, melyik diagramon jeleníthetné meg a legjobban elemzése eredményeit? Nem is kell! Az automatikus diagramkészítés (autocharting) kiválasztja az adatok típusának legmegfelelőbb diagramot. Vége a találgatásnak! Biztos lehet benne, hogy a lehető legpontosabb és leginformatívabb lesz a vizuális megjelenítés.

Jellemzők

Screenshot of data visualization with SAS Visual Analytics software
 • Webalapú, interaktív adatfeltárási üzemmód minden felhasználótípus számára.
 • Az autocharting automatikusan a kiválasztott adatok megjelenítéséhez legjobban illő diagramot kínálja fel.
 • A földrajzi térkép nézeteken gyorsan lehet értelmezni a térinformatikai adatokat.
 • A „Mit jelent?” jellemző automatikusan azonosítja és megmagyarázza a változók közötti összefüggéseket.
 • Feltárási képességek állnak rendelkezésre a memóriaalapú szerveres adatforrásokhoz.
 • Grafikus héjakat lehet a diagramokra alkalmazni a 3D megjelenítéshez. A vizuális hatás fényeffektusokkal is erősíthető.
 • A lenyűgöző vizuális képességek között megtalálhatók pl. dobozábrák, hőtérképek, buborékdiagramok stb.
 • A „kapcsoló” (toggle) jellemző megjeleníti a rácsvonalakat és lehetővé teszi a tengelyek korrigálását az optimális megjelenítéshez.
 • A lekérdezések az oldalsávon található tételek kiválasztásával, vagy dinamikus szűréssel illetve csoportosítással megváltoztathatók.
 • Az átméretezhető áttekintő sáv segítségével vizuális alkészlet képezhető az adatsor valamely, sok rekordot tartalmazó részéről (nagy számosság).
 • Az adatokat az új előrejelző képességekkel feltárva könnyebben ki lehet deríteni, hogy mi várható a jövőben.
 • A közelmúltban használt és a kedvenc tételek indexképe megtekinthető.

Startvonal