Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
Government
Insurance
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
- Campaign Management
- Cross-Sell/Up-Sell
- Customer Profitability
- Customer Retention
- Customer Segmentation
- Payment Risk
- Perfomance Management
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® MAXIMALIZÁLT NYERESÉGEK TELEKOMMUNIKÁCIÓ-SPECIFIKUS SAS MEGOLDÁSOKKAL

A gyorsan fejlődő technológia, az egyre csökkenő nyereség és a világméretű verseny miatt a túlélés és növekedés érdekében a telekommunikációs cégeknek óriási befektetéseket kell eszközölniük az új infrastruktúra és a következő generációs szolgáltatások területén. De elegendő ez a versenytársak megelőzésére?

Valószínűleg nem. Egy gyorsabb hálózatot elsőként telepítve vagy kívánatosabb felületeket kínálva ezen a piacon csak rövid távú versenyelőny szerezhető, hiszen az iparági standardok által lehatárolt új szolgáltatásokat a többi szereplő is könnyedén kínálhatja.

A konvergens kommunikáció és tartalom világában tartós versenyelőny csak a nyereséges ügyfelek érdeklődésének folyamatos felkeltésével és az ügyfelek megtartásával szerezhető. Hatni az ügyfelek elégedettségére, megtartására és nyereségességére azonban nem egyszeri feladat – és nem is lehet egyetlen vállalati részleg felelőssége. Funkciókat összekötő küldetés ez, melynek üzletviteli móddá kell válnia. Ami tegnap működött, lehet, hogy holnap már idejét múlt lesz, és a szervezetnek folyamatosan törekednie kell minden, az ügyfelekről megszerezhető tudás elsajátítására és felhasználására, hogy igényeiket kielégíthessék.

A SAS minden szükséges eszközt képes rendelkezésre bocsátani e küldetés betöltéséhez a telekommunikációs iparban. A SAS Telecommunications Intelligence Solutions megoldásai segítenek ledönteni a szervezeten belüli funkcionális határokat és felruháznak az intervenciós programok gyors befogadásának képességével, hogy a vállalat válaszolhasson az ügyfél-életciklus gyors változásaira. A SAS integrált megközelítést kínál az összekapcsolt  technológiák sorozata helyett. Kombinálva a SAS iparágvezető technológiáit az elemzés, adattárolás, teljesítménymenedzsment és kampánytervezés területén és mindezt telekommunikáció-specifikus modelleken megjelenítve – midegyik közülük több évtizedes iparági tapaszatalatokon nyugszik – a SAS Telecommunications Intelligence Solutions magában foglalja:

  • SAS Campaign Management for Telecommunications
  • SAS Cross-Sell and Up-Sell for Telecommunications
  • SAS Customer Profitability for Telecommunications
  • SAS Customer Retention for Telecommunications
  • SAS Customer Segmentation for Telecommunications
  • SAS Payment Risk for Telecommunications
  • SAS Strategic Performance Management for Telecommunications
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Brosúra

White Paper

sascom távközlési különszám