Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
Customer Intelligence
Financial Intelligence
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
Perfomance Management
Production & Service Quality
Risk Management
- for Energy
- for Financial Services
- for Insurance
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® risk management

A SAS a világ legpontosabb és legátfogóbb technikáit kínálja a tőkeoptimalizálásra és a profitnövelésre, mely területek sikerességéhez elengedhetetlen a hatékony kockázatmenedzsment.

A SAS Risk Management megmutatja és előrejelzi a felismert tőkekockázatokhoz kapcsolódó lehetőségeket, és idejekorán figyelmeztet, ha lehetséges veszélyt észlel. A SAS Risk Management tömör, átlátható és auditálható képet ad minden kockázati tevékenységéről, így a kockázatmenedzsment a mindennapi üzleti tevékenységének részévé tud válni.

Kockázati menedzsment megoldásunk vállalati szintű kockázatkezelést tesz lehetővé egy nyitott, rugalmas és bővíthető környezetben. Ezt az alábbi komponensek támogatják:

Adatmenedzsment (Data management)  – a világ minden részéről elérhető piaci adatok és megszilárdítható pozíció a SAS iparágvezető adattárolási képességeivel és eszközeivel egy nemzetközi kockázati adattárház hatékony kialakítása, adminisztrációja és integrálása érdekében.

Kockázatelemzés (Risk analysis) – elemzi és megvizsgálja az adatokat a kockázati mérőszámok kialakítása érdekében. A SAS a legfrisebb hitel-, piaci és működési kockázat elemzési technikákat használja:

 • Mark to Market
 • Scenario elemzés
 • Profit- és veszteséggörbék és felületek
 • Érzékenységi elemzés
 • Histórikus szimulációs varianciaanalízis
 • Normaváltozós varianciaanalízis
 • Monte Carlo varianciaanalízis
 • Jelenlegi kitettség
 • Potenciális kitettség

A kockázatkezelők tetszés szerint lebonthatják vagy aggregálhatják az eredményeket. A keresztosztályozás változói lehetővé teszik, hogy a kockázati mérőszámokat az aggregáció felhasználóspecifikus szintjein – vállalati, helyi, regionális, divizionális, portfólió stb. szinten – is jelentsék.

Kockázati riport (Risk reporting) – a kockázati mérőszámok hatékony közlése magas szintű üzleti intelligencia jelentéskészítő környezetünkkel. A vállalat által generált rengeteg adatot a SAS használható információvá alakítja, így a döntéshozók gyorsan tudnak reagálni a változó piaci feltételekre, be tudják azonosítani az új stratégiai irányokat, és fel tudják fedni a potenciális problémaforrásokat még azelőtt, hogy azok valódi problémákká válnának.

Iparág alapú megoldások – iparágközi kockázati menedzsment kínálatunkon túl a SAS a következő iparág-specifikus megoldásokat kínálja:

 • A SAS Risk Intelligence for Financial Services a magas szintű kockázati és megfelelési képességek átfogó portfóliójára támaszkodva hoz létre egyetlen ellenőrzési pontot, a kritikus vállalati kockázat és a megfelelési tevékenységek hatékony irányítása érdekében.
 • A SAS Risk Management for Energy and Utilities díjnyertes szoftvert ötvöz a legjobb gyakorlatú szolgáltatásokkal annak érdekében, hogy a működés, szállítók, kockázatok, eszközök és a nyereségesség tárgykörében felhalmozódott nagy mennyiségű adatot stratégiai üzleti intelligenciává – azaz a versenyelőny forrásává – alakítsa.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

White Paper