Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
Government
Insurance
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
- Customer Relationship Mgmt.
- Merchandise Planning
- Operations Management
- Performance Management
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® ügyfélkapcsolat menedzsment a kereskedelemben

A kiskereskedelmi cégek óriási összegeket költenek annak kitalálására, hogy mit akarnak ügyfeleik, s miként fognak viselkedni a jövőben. Ráadásul ebben a szegmensben élesebb a verseny, mint valaha. Ha azt vesszük, hogy az ügyfelek egyre igényesebbek lesznek, a kiskereskedők csakhamar még kényelmetlenebb helyzetbe kerülnek.

A SAS Customer Relationship Management for Retail megoldást arra tervezték, hogy az ügyfél-információk hatalmas raktárában segítsen eligazodni, s az adatokat intelligenciává alakítva megadja mindazt a szükséges tudást, amellyel hatékonyabb ügyfélstratégiát lehet kidolgozni. A SAS biztosítja az egyedi adatok elemzésének képességét, legyenek ezek az adatok bármilyen rendszerben és platformon. A kiskereskedelmi cégek ezzel nemcsak azt tudják meg, mi történt a múltban, hanem arra is választ kapnak, - a múltbeli információkat prediktív tudássá alakítva -, hogy mi fog történni a jövőben az ügyfelekkel. Ezzel a tudással felvértezve a cégek egyrészt olyan termékeket kínálhatnak ügyfeleiknek, amelyeket azok valójában szeretnének, másrészt pedig maguk is nagyobb megtérülést érhetnek el befektetéseiken.

A SAS CRM for Retail egyesíti a vállalati adatkezelést, a fejlett elemzést, illetve a kampánytervezést és -menedzsmentet. Mindezek segítségével összegezhetők az ügyféladatok az összes kiskereskedelmi csatornán és interakciós ponton – beleértve az internetről, az ügyfélszolgálatról és az eladás helyéről származó adatokat. A fentiek eredményeként előre lehet jelezni az ügyfelek viselkedését, bármely csatornáról is legyen szó, továbbá különféle akciókkal a megfelelő ügyfelek a kellő időben szólíthatók meg. Az ügyfél intelligenciának ezen a fokán már hatékonyan lehet cselekedni, az eredmény pedig mérhető és értékelhető lesz, s ennek eredményeként a cégek optimálisan gazdálkodhatnak erőforrásaikkal, s növelhetik ügyfeleik jövedelmezőségét.

A SAS teljes mértékben testre szabható CRM-megoldásai messzemenően igyekeznek választ adni a kiskereskedelem kihívásaira. Olyan eszközök állnak rendelkezésre, mint:

  • az adattárház, amely integrálja a heterogén forrásokból származó információkat;
  • a dinamikusan integrált elemzési modell az ügyfelek elvárásainak és viselkedésének előrejelzésére;
  • a kereszt- és újtermék-értékesítési modellek annak kiderítésére, hogy az egyes ügyfelek a termékek és szolgáltatások milyen kombinációit fogják nagy valószínűséggel megvásárolni;
  • a szegmentáció és profilkészítés az üzleti szabályok elemzői modellek kombinálására;
  • a kattintáselemzés (clickstream analysis) és kimutatások a webforgalom elemzésével kapcsolatban;
  • az ügyfél-intelligencia elosztása a front-office rendszerek között az ügyfelekkel való intelligensebb interakció érdekében;
  • az elemzések integrálása piackutatási anyagokkal.

   

   

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Brosúra

White Paper