Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Adatintegráció
Összekapcsolhatóság & metaadat
Adatminőség
ETL
Adatmigráció & szinkronizáció
Data Federation
Adatkezelés
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

adattisztítás és -javítás
Az adatok profilozása, tisztítása, növelése és megfigyelése a következetes, megbízható információ teremtése érdekében

Az adatminőség nagyon fontos tényező a vállalati intelligencia irányelveinek megvalósulásához. Egy rendszer rossz adatai könnyen és gyorsan elszaporodnak más rendszerekben is. Ha a vállalatban terjedő információk egymásnak ellentmondanak, következetlenek vagy pontatlanok, akkor az ügyfelekkel, beszállítókkal és másokkal való interakciók is pontatlan információkon alapulnak, magasabb költségeket, csökkenő hitelképességet és elveszített üzleteket generálva.

A SAS Data Integration egyetlen környezetet kínál, mely gördülékenyen integrálja az adatminőséget az adategységesítési folyamatba, elvezetve a felhasználókat a profilozástól és szabályteremtéstől a megvalósulásig és az eredmények megfigyeléséig. A szervezetek át tudják alakítani és kombinálhatják a különböző adatokat, kiküszöbölhetik a pontatlanságokat, egységes értékeket tudnak meghatározni, elemezhetik az értékeket és tisztíthatják az adatokat, hogy következetes és megbízható információkhoz jussanak.

A szabályok gyorsan kialakíthatók az adatok profilozása közben, és ezután gyorsan beépíthetők az adattranszformációs folyamatba. Mindez meggyorsítja a tisztított adatok fejlesztését és telepítését. A munkafolyamat által alakuló környezet lehetővé teszi a meglévő adatok új információkkal való kibővítését, növelve ezzel minden vállalati adat használhatóságát és értékét.    

Legfőbb előnyök

 • Felgyorsítja a hiteles információszállítást az adatminőség kötegelt és valós idejű folyamatokba történő beágyazásával.
 • Csökkenti a költséges hibák számát a rossz adatok terjesztésének megelőzésével és a hibák forrásoknál történő korrigálásával. 
 • A rendszeres felülvizsgálat és tisztítás révén az adatok aktuálisak és pontosak maradnak.
 • Standardizálja a különböző forrásokból származó adatokat és csökkenti a felesleges vállalati adatok mennyiségét, elősegítve a pontosabb jelentéseket, elemzéseket és üzleti döntéseket.
 • Információgenerálással és/vagy más forrásokból származó információk hozzáadásával értéket ad hozzá a meglévő adatokhoz.

Legfőbb tulajdonságok

 • Adatbázis-, adattárház- és adatpiac-tisztítás különböző technikákkal, pl. standardizálás, átlalakítás és racionalizáció, a pontos auditálási nyomvonal egyidejű biztosításával.
 • Adatprofilozás a hiányos, pontatlan és homályos értelmű adatok azonosítására.  
 • Adatbővítés.
 • Újrahasználható adatminőségi üzleti szabályok meghatározása, melyek pl. üzenetsorokból és webes szolgáltatókon keresztül is lehívhatók.  
 • Valós idejű tranzakciótisztítás standard üzleti szabályok felhasználásával.
 • Adatösszegzés a nagy statikai adatbázisok reprezentatív pontokká tömörítésével, hogy a későbbi elemzésekre alkalmasabbá váljanak.
 • Támogatói rendszer működése 20-nál is több nemzetközi régióban, különleges nyelvi tudatossággal és helyi ismeretekkel.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

White Paper

Technológiák

Adatminőség és profilozás

Vállalati adatintegráció