Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

sas® management console

Mi a SAS Management Console? A SAS Management Console egy szabványosított, széles körben ismert menedzsment eszköz, melynek segítségével a vállalatok egyetlen adminisztrációs pontból tudnak támogatni több technológiát. Ez a kliens alkalmazás egy kiterjeszthető „plug-in” architektúrát használ, lehetővé téve a konzol igény szerinti formálását, hogy minél jobban tudja támogatni az adminisztrációt.

Miért fontos a SAS Management Console? A SAS Management Console-lal egy pontból tudja ellenőrzése alatt tartani a vállalati intelligencia képzésének folyamatát, beleértve az ETL-folyamatokat, az adattárolást, az üzleti és az elemzési intelligenciát. Egyetlen adminisztratív felület felhasználásával a konzol rövidebb képzési időt igényel, csökkenti az adminisztrációs lépcsők számát és felkínálja a standard működési folyamatok fenntartásának lehetőségét, minimálisra csökkentve a kézi munkát az ismételhető folyamatok beépítésével.

Kik számára fejlesztettük ki a SAS Management Console-t? A SAS Management Console-t olyan részlegek IT vezetői számára fejlesztettük ki, akik szeretnék megoldani a jelenlegi üzleti intelligencia megoldásokból származó szoftverirányítási feladatokat.

Legfőbb előnyök

 • Intelligens környezetének elemeit egyszerűbben menedzselheti.  Ahelyett, hogy számítástechnikai környezetének minden egyes alkalmazásához külön adminisztratív felületet használna, a SAS Management Console egyetlen felületén el tud végezni több platformot átfogó, integrált környezet kialakításához és működtetéséhez szükséges adminisztratív feladatokat.
 • A hozzáférési információkat egyetlen felületen kezeli. A SAS Management Console-lal egy helyen adhat, kezelhet és karban tarthat hozzáférési jogosultságokat és információkat felhasználók és csoportok részére egyaránt. Ez a lehetőség biztosítja, hogy a metaadat forrásokhoz való hozzáférés központilag korlátozott legyen, megkönnyítve egy vállalati biztonsági stratégia kialakítását.   
 • Csökkenti az adminisztrációs támogatás költségeit. Környezetében a szerverdefiníciók és -kapcsolatok központi kialakítása és menedzsmentje biztosítja a back-end működés átláthatóságát. Ennek eredményeként a végfelhasználók (end-users) tréningje és folyamatos továbbképzése feleslegessé válik a fizikai helyszínen, hiszen anélkül is hozzá tudnak férni az Ön adataiból származó információkhoz. A SAS Management Consol használatával Ön könnyedén menedzselheti több platformon levő metaadat forrásait. A tárhelyek központi kezelése egyetlen eszközzel lehetővé teszi egy közös keresési módszer alkalmazását és a különböző metaadat csoportok menedzselését, miközben megosztja a metaadatokat a különböző alkalmazások között.   

Legfőbb tulajdonságok

 • Egyetlen ellenőrzési pont a vállalati intelligencia alkalmazások minden adminisztratív feladatának végrehajtásához. A SAS Management Console egy adminisztrátor desktop rendszerén is fut, miközben menedzseli a forrásokat minden SAS-sal támogatott platformon.

Ez az egyedülálló felület központosítva menedzseli a következő felületeket:

  • Forráselérést korlátozó szabályok. Ez a felület engedélyezni tudja a hozzáférést felhasználóknak vagy csoportoknak és az engedélyekhez jellemzőket rendel a források védelmére.
  • Könyvtár- és szervermeghatározások. Az adminisztrátor által beállíthatók a könyvtárak és szerverek logikai nevei.
  • Metaadat tárhelyek. A SAS Management Console-ból az adminisztrátor saját desktopjáról tudja vezérelni a tárhelyek létrehozását, sokszorosítását és átmozgatását, megszüntetve azt a kötelmet, hogy az adminisztrátor a szerverek közelében dolgozzon.
  • SAS licencinformációk. A SAS Management Console teret ad a telepített SAS termékek felderítéséhez és a licencinformációk megszerzéséhez, pl. mely SAS termékeket telepítették, ki végezte a telepítést és hol, mikor jár le a licencidőszak.
  • Technikai és üzleti metaadatok. A SAS Management Console minden jelentős üzleti és technikai metaadat központosított szervezését és karbantartását biztosítja. A konzol XML–ben megvalósított metaadatokkal, előre meghatározott folyamatokkal és feladatokkal, valamint üzleti metaadatokkal is dolgozik.
 • Varázsló segíti a felhasználókat szinte minden feladat megoldásában, megkönnyítve és felgyorsítva a vállalati intelligencia architektúra menedzselését és csökkentve a menedzsment és a működtetés költségeit.
 • Bővíthető architektúra teszi lehetővé a felhsználók és harmadik fél általi beszállítók számára „plug-in”-ek írását a fejlesztők számára beépített készletek segítségével, a konzol képességeinek kiterjesztése és testreszabása érdekében.

A SAS Management Console a Base SAS szoftver részét képezi.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Demo