Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
Customer Intelligence
Financial Intelligence
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
- Charge Management
- Resource Management
- Service Level Management
Perfomance Management
Production & Service Quality
Risk Management
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® IT INTelligence

Sok szervezetben az üzlet és az IT egy szakadék két oldalán helyezkednek el. Az egyik oldalon a vezetők és tervezők alakítják ki a vállalati stratégiát és elérendő célokat tűznek az üzleti egységek elé, majd elvárják az IT részlegtől, hogy a célok eléréséhez szükséges megengedett költség- és elvárt szolgáltatási színvonalon technológiailag támogassák őket. A másik oldalon az IT gyakran célt tévesztő szolgáltatásokat és technológiát teremt és nyújt, hiszen nagyon nehéz kimutatni, hogy ezek a szolgáltatások és technológiák hogyan szolgálják az üzleti célok elérését.

Az IT üzleti értékének mérése és megállapítása érdekében az IT részlegnek:

  • csökkentenie kell a költségeit (nagyobb hatékonyság és termelékenység révén), hogy bizonyítsa az IT pénzügyi teljesítményét;
  • folyamatosan biztosítania kell a szolgáltatások minőségét és a magas ügyfélelégedettséget;
  • meg kell mutatnia, hogy az IT beruházások növelik az IT üzleti értékét, valamint
  • innovatívnak kell lennie a vállalat információvagyonának felhasználásában, a kockázatok menedzselésével és a szállítási költségek minimalizálásával egyidőben.

A SAS IT Intelligence egy átfogó megoldás az IT-erőforrások és -szolgáltatások valamint ezek pénzügyi hatásának optimalizálására a stratégiai üzleti célok elősegítése érdekében.

A kihívást jelentő célok eléréséhez használja a SAS IT Intelligence megoldást teljes IT működésének mérésére és optimalizálására. A SAS IT Intelligence felöleli a legjobb IT gyakorlatokat, mint pl. az IT Infrastrucure Library (ITIL) és más folyamatok és kormányzati keretrendszerek, melyek segítenek fokozni erőfeszítéseit, hogy az IT-t az üzleti célok szolgálatába állíthassa. A SAS IT Intelligence kiemelten segíti a következő területeket:

  • Erőforrás-optimalizálás (Resource Optimization) – a SAS IT Intelligence for Resource Optimization használatával Ön egy átfogó képet kap minden IT vagyonról, és pontosan előrejelezheti az erőforrásigényeket. Röviden a Resource Optimization segít abban, hogy Ön a megfelelő erőforrásokat a megfelelő időben tudja beszerezni és alkalmazni. Általános eszköztárát is a kellő méretre csökkentheti IT infrastruktúrájának méretre szabásával („right-sizing” process). A Resource Optimization használata elsősorban a SAS IT Resource Management alkalmazásával lehetséges.
  • Szolgáltatás optimalizálása (Service Optimization) – egy szolgáltatási katalógus szerkesztése, mely világosan és tömören tükrözi a teljesítményt, és segíti a szolgáltatások minőségének mérését minden egyes üzleti vonalon. A SAS-sal megbizonyosodhat arról, hogy kitűzött szolgáltatási céljait eléri, megfigyeli és dokumentálja, hogy a különböző tárgyalási szinteken a felek tisztábban láthassák a felelősségeiket és az egyes szoltáltatási célokat. Ezen is túlmutat az IT-erőforrások és az üzleti alkalmazások közötti kapcsolatok megértése, és ennek révén a megfelelő egyensúly kialakítása az IT és az üzlet között. A Service Optimization használata elsősorban a SAS IT Service Level Management alkalmazásával lehetséges.
  • Pénzügyi optimalizáció (Financial Optimization) – ezzel az alkalmazással csökkentheti költségeit a működési teljesítmény visszavetése nélkül. Sőt, az IT adatokat még a költségcsökkentés lehetséges területeinek azonosítására is fel tudja használni és meg tudja mérni minden, IT-erőforrást használó folyamat költségét. A költségek ismeretében optimalizálhatja kiadásait, és értékelni tud különböző „mi lenne, ha...” szituációkat. A SAS IT Intelligence for Financial Optimization egy felhasználóbarát megoldás, melyet elsősorban a SAS Activity-Based Management támogat.

IT irányítás
Az erőforrások, szolgáltatások és pénzügyek optimalizálását megvalósító szervezetek az erős IT irányítás útján haladnak. Hogy ez az utazást még nyereségesebb legyen, a SAS segít Önnek egy IT scorecard kialakításában, mely nyomon követi az Ön összes szükséges mérőszámát. Ezzel a scorecarddal tovább növelheti IT infrastruktúrájának működési és pénzügyi teljesítményét.

A teljesítmény mérőszámai betekintést engednek az erőforrások, szolgáltatások és a pénzügyek adataiba, melyek ismeretében a tulajdonlás teljes költségének csökkenését és a szolgáltatások minőségének biztosítását eredményező, tényeken alapuló döntéseket tud hozni. Az üzleti mérőszámok szintén nyomon követhetők, rámutatva az IT sikereire; magukba foglalhatják az egyes tranzakciók által hozott profitot és az egy felhasználóra jutó költségeket. Az IT scorecardot elsősorban a SAS Strategic Performance Management támogatja.

A SAS Enterprise Intelligence Platformra épülve
A fenti alkalmazási területek csupán a SAS IT részlegek számára nyújtott értékeinek egy részét képezik. A SAS IT Intelligence a SAS Enterprise Intelligence Platformra épül, egy erőteljes, egyedi platformra, mely vállalatszintű üzleti intelligenciát, páratlan adatintegrációt, hatékony adattárolást és az iparág legkifinomultabb analitikai képességeit foglalja magában. A platform szervezetének optimalizált infrastruktúráját használja fel a legfontosabb információk nyújtása érdekében a vállalat minden részlege számára a pénzügytől a marketingen át a HR-ig.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

White Paper

Technológiák

SAS Solution Adapters for SAP