Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
Government
Insurance
- Cross Sell/Up Sell
- Customer Retention
- Customer Segmentation
- Health Insurance
- Marketing Automation
- Performance Management
- Risk Management
- Solvency II
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Customer segmentation for insurance

Az ügyfelek szegmentálása várható viselkedéseik és jövedelemtermelő képességük szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük őket. Manapság a biztosítótársaságok számára az egyre élesedő versenyben, ahol a csökken az ügyfélhűség és a növekvő ügyfélköltségek a profitrések szűkülését eredményezik a vevők megértése fontosabb, mint valaha.

A biztosítótársaságok számára készült SAS Customer Segmentation for Insurance megoldása évtizedes iparági tapasztalatokra épül, hogy vállalata a még hatékonyabb kommunikáció révén sikerrel vegye a felbukkanó akadályokat.

Egy hatékony ügyfélszegmentációs stratégia bevezetése sok biztosító számára igen komoly kihívás, mivel a vállalatot áthálózó, terjedelmes ügyféladatok megértése sokszor igen nehéz feladat. A biztosítótársaságoknak gyakran nincs meg azon képessége sem, hogy az ügyfél szegmensekben bekövetkezett olyan változásokat nyomon követhesse, mint például az általános vásárlási szokások megváltozása. Így olyan lehetőségektől eshet el, mint a marketing erőfeszítések hosszú távú sikerességének kiértékelése.

A SAS Customer Segmentation for Insurance megoldása a SAS páratlan elemző képességeit használja, hogy a vállalatot segítse a még pontosabb ügyfél szegmensek létrehozásában és a vásárlói viselkedések előrejelzésében, megadva ezzel a lehetőséget, hogy a biztosítótársaságok jobban célzott termék-ajánlatokat és ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújthassanak.

A megoldás hasonló változók alapján azonosítja és kategorizálja az ügyfélbázis eltérő csoportjait, lehetővé téve a:

  • Kezelhető számú és méretű csoportok kialakítását célzott tevékenységek esetén (pl. marketing-kampányok).
  • A meghatározó tulajdonságok, igények és szükségletek felismerését az egyes ügyfél csoportok esetében.
  • A különböző csoportokra jellemző változók összehasonlítását az egyes szegmenseket megcélzó akciók esetében.
  • Mérhető célok kialakítását minden egyes szegmens esetén.

A biztosítótársaságok számára készült SAS Customer Segmentation megoldása a vállalatban előforduló demográfiai, földrajzi és viselkedési adatokat használja a rendkívül pontos ügyfélszegmensek kialakítására. Ezen szegmensek ismerete elősegítheti a marketing erőfeszítések sikerességét valamint ügyfél-intelligenciával ruházza fel a társasághoz kötődő közvetítőket.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Brosúra