Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
Government
Insurance
- Cross Sell/Up Sell
- Customer Retention
- Customer Segmentation
- Health Insurance
- Marketing Automation
- Performance Management
- Risk Management
- Solvency II
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® CROSS-SELL AND UP-SELL FOR INSURANCE

A biztosítótársaságok világában, ahol a profit rések egyre szűkülnek, az éleződő versenyben nélkülözhetetlen a hatékony up-selling és cross-selling stratégiák alkalmazása, amelyek az ügyfél megtartására és az ügyfélérték maximalizálására törekednek.

Jelentősége ellenére sok biztosítótársaság képtelen a hatékony cross-selling megvalósítására. Az ügyfél-adatbázis segítségével azonosíthatók ugyan a keresztértékesítési stratégiával megcélozni kívánt személyek, ám ezen adatok sokszor szétszóródnak a szervezet egészében és lehetetlenné teszik, hogy megbízható, valós képet kapjunk az ügyfél igényeiről és viselkedéséről.

A hatékony keresztértékesítés a biztosított személyről szerzett olyan részletes információkon alapul, mint például demográfiai adatok, életstílus vagy az ügyfél reklamációval kapcsolatos rekordok. Ezek olyan ismeretek, amelyeket kevés biztosítótársaság tud gyorsan és hatékonyan egyesíteni, hogy ezáltal üzleti előnyre tehessen szert.

A biztosítótársaságoknak készített SAS Cross-Sell/Up-Sell megoldás azzal segíti a keresztértékesítési stratégiák hatékony alkalmazását, hogy lehetővé teszi azon ügyfelek megismerését, akik már számos biztosítást kötöttek. Ezt követően hasonló elemzéseket végezhetünk más ügyfelek esetében is, hogy meghatározzuk kik azok a jelöltek akiknek további termékeket ajánlhatunk vagy esetleg egy új termékünkre hívhatjuk fel a figyelmét.

Gyakoriak az olyan piaci kosár elemzések, melyek historikus adatokat tartalmaznak az ügyfelek biztosításaira vonatkozóan, leírják mennyire problémás egy ügyfél, és ismertetik a biztosítások konkrét jellemzőit. Segítségükkel azonosíthatunk olyan kulcsváltozókat, melyekkel előrejelezhetők a konkrét keresztértékesítési lehetőségek. Például a biztosítótársaságoknak lehetőségük nyílik azon lépéssorozatok megismerésére, amelyek egy konkrét ügyfél esetében a gépjármű-biztosítástól a lakásbiztosításon át az életbiztosításig vezetnek. Ezen tudás birtokában a biztosító képes lesz pontozni ügyfeleit, és a direkt marketing akciókkal azon személyeket célozhatja meg, akik nagy valószínűséggel hasonlóképp viselkednek.

Az értékesítési csatornák támogatása
Számos cross-selling és up-selling lehetőség az értékesítési hálózat miatt hiúsul meg. Annak ellenére, hogy az ügynökök elengedhetetlen értékesítési csatornát képviselnek, esetükben hiányzik a teljes, átfogó kép az ügyfelekről és azok biztosítási igényeiről. A SAS Cross-Sell és Up-Sell megoldása a biztosítótársaságok számára lehetővé teszi, hogy a szervezet az ügyfél-intelligencia ismereteit a közvetítőkkel is megossza, segítve ezzel őket a megfelelő ügyfelek megcélzását kiegészítő ajánlatok esetében.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Brosúra