Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
Government
Insurance
- Cross Sell/Up Sell
- Customer Retention
- Customer Segmentation
- Health Insurance
- Marketing Automation
- Performance Management
- Risk Management
- Solvency II
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Megoldások a biztosítási piac szereplői számára

A Magyarországra is jellemző koncentrált biztosítási piacokon egy biztosító cég úgy tudja leghatékonyabban növelni a forgalmát, ha saját ügyfelei körében értékesít új kötvényeket, ehhez azonban a vállalat képes kell, hogy legyen jól elkülöníthető fogyasztói csoportokat meghatározni ügyfelei biztosításpiaci viselkedésük alapján.

A hosszú távú versenyképesség biztosítása érdekében azonban a sikeres ügyfélkapcsolatokon túl a biztosítók megfelelő kockázatkezelési módszerekkel, hatékony és megbízható pénzügyi tervezést támogató eszközökkel, a stratégiai tervezést és irányítást támogató megoldással is kell, hogy rendelkezzenek.

A SAS Insurance Intelligence Solution a SAS döntéstámogató megoldásait ötvözi a biztosítói szektorra vonatkozó iparág specifikus tudással és közel 30 éves projekttapasztalattal.

A megoldás lényege, hogy egyes elemei egymásra épülve hozzájárulnak az intelligens, információn alapuló vállalat folyamatos működtetéséhez. A megoldás felöleli a vállalat minden üzleti tevékenységét - a marketing, értékesítés, ügyfélszolgálat, emberi erőforrások, beszerzés, pénzügy, kockázatkezelés, kontrolling területét.

A megoldás elemei egyben segítséget nyújthatnak a vállalatok számára a jövőkép felvázolásához, és így a stratégiai és taktikai döntések támogatásához járulnak hozzá.

A SAS Insurance Intelligence Solutions olyan távlati fejlesztési lehetőséget vázol fel, mely:

  • támogatja az operációs rendszerekben lévő adatok kinyerését és integrálását,
  • lehetővé teszi historikus adatok elérését és elemzését, trendek feltárását, előrejelzések készítését,
  • az analitikából származó eredmények visszaírását (pl. a szegmentáció eredményét, a szegmensek besorolását mind az ügyfélszolgálat, mind a kontrolling hasznosíthatja),
  • egységes adatdefiníciót tesz lehetővé a vállalat egészén belül, illetve a későbbiekben akár a csoporttagok (nyugdíjbiztosítás, egészségbiztosítás) között is.

A SAS megoldás hozzájárul ahhoz, hogy a stratégiai célokkal összhangban lévő olyan fejlesztés és kommunikáció valósuljon meg, mely az adatokból nyert konzisztens információkra épül.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Brosúra

White Paper

sascom biztosítói különszám