Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Adatbányászat
Operációkutatás
Ökonometria és előrejelzések
Statisztika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® HIGH-PERFORMANCE FORECASTING

Gyorsaság, hatékonyság és pontosság - több millió elõrejelzést képes elõállítani nagyon gyorsan. Több elõrejelzés párhuzamosan futtatható - igény szerint. Minden elõrejelzés egyedileg kalkulált, statisztikailag optimalizált paraméterekkel, modellek alapján készül. A szezonalitás és megszakított idõsorok is könnyen kezelhetõek.

A SAS High-Performance Forecasting a tranzakciós adatokat az elõrejelzésre elõkészíti, összesíti, és idõsoros formátumú adatra konvertálja, ezután automatikusan kiválasztja a legjobb illesztésű modellt az elõrejelzéshez, ami alapján elvégzi a jövõbeli kivetítést. Az eredmények a kívánt formátumban érhetõek el, akár közvetlenül, vagy weben keresztül. Egyszerűen használható olyan elemzõk számára is , akik elsõ alkalommal készítenek elõrejelzést, s olyanok számára akik tapasztalt idõsor elemzõk, de nagy mennyiségben kell elõrejelzéseket készíteniük, automatikusan - rövid idõn belül.

A eszköz biztosítja

  • a tranzakciós adatok átalakítását (az idõpecsételt adatokat amelyek a tranzakciós rendszerekbõl automatikusan származnak - POS, ATM, Web stb.) idõsoros elemzésre kész adatformátumba konvertálja. Ebben a fázisban -igény szerint- elvégezhetõek bizonyos összesítések is - óra, napi, heti, negyedéves, éves aggregálások stb.
  • trend elemzés (trendek és szezonális hatások felismerése már az adat átalakítási fázis során megtörténik)
  • by grouping processing - csoportosítások (összesítések elvégzése igény szerint különbözõ csoportokba például régió, osztály, termékcsoport, ügyfél szintű összesítések)
  • automatikus elõrejelzési modellek (a High Performance Forecasting automatikusan választja ki a legjobb illesztésű elõrejelzési modellt. Lehetõség van a modellek tovább finomítására, finom hangolásra is - megadhatók opcionálisan speciális kritériumok, melyek a modellbe bekerülnek. Meghatározható, hogy milyen illesztési kritérium alapján történjen a modellek kiválasztása.
  • variancia mérés - konfidencia tartományok adhatóak minden elõrejelzéshez, mely méri az elõrejelzés megbízhatóságát. Ezek alapján készíthetõ best-case és worst-case szcenárió.

Az eszköz jellemzõi

  • Riport rendszer - automatikus riportok a performanciára vonatkozóan
  • Testreszabható outputok - az eredmények megoszthatóak a vállalat egészével, vagy a kijelölt területekkel web-en keresztül, vagy továbbítható közvetlenül más üzleti alkalmazási rendszerek felé.
  • Rugalmas és kiterjeszthetõ - könnyen kombinálható és illeszthetõ a SAS további megoldásaihoz, például optimalizációhoz.

 

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Hírek és rendezvények

Fact Sheet
White Paper
Könyvek