Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
Customer Intelligence
Financial Intelligence
- Activity-Based Management
- Financial Reporting/Planning
- Sarbanes-Oxley
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
Perfomance Management
Production & Service Quality
Risk Management
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Financial Management

A SAS Financial Management lehetővé teszi a dinamikus konszolidációt, valamint hogy a vállalatok rugalmasan készíthessenek költségvetést és pénzügyi terveket. Segít továbbá abban, hogy javuljon a cégek adatkezelése, ami a pénzügyi tervezés, a költségvetés és a jelentések elkészítésének alapvető feltétele. A SAS hatékony megoldása:

  • kétirányú, dinamikus és biztonságos hozzáférés kialakítását teszi lehetővé egy közös adattárházzal, ahonnan tetszés szerint hívhatók le az aktuális tervekhez kapcsolódó információk,
  • besorolja, validálja és nyomon követi az adatokat attól a ponttól, hogy azok belépnek a forrásrendszerekből vagy az adatbeviteli űrlapról,
  • többféle számviteli szabványt támogat és szabályokat szolgáltat a könyvviteli napló kézi korrekciójához, a cégcsoporton belüli tranzakciók elszámolásához, a mérlegegyezőség vizsgálatához, az allokációhoz és az elszámoláshoz a résztulajdonban lévő cégekkel, annak érdekében, hogy az új szabványok megjelenése esetén is fent lehessen tartani a rugalmasságot,
  • megfelelő rugalmassággal rendelkezik ahhoz, hogy megbízható terveket és pontosabb költségvetést lehessen készíteni. A megoldás támogatja a gördülő tervezést, a fentről lefelé, illetve a lentről fölfelé történő tervezési módszereket. A workflow-támogatással és a vállalatok közti együttműködés képességével könnyebbé válik a kommunikáció és felgyorsul a tervezési ciklus.
  • közös, biztonságos adattárházba tölti az adatokat, így a jelentések könnyen előállíthatóak ezen konzisztens információk alapján. A SAS Data Integration Studio segítségével pedig a leányvállalatok pénzügyi jelentései is automatikusan betölthetők az adattárházba, lényegében bármilyen forrásrendszerből,
  • biztosítja, hogy a jelentések zökkenőmentesen jussanak el nagyszámú és eltérő összetételű felhasználói csoporthoz. A releváns pénzügyi és operatív adatokhoz való hozzájutást a személyre és felhasználói csoportokra szabható portál szavatolja, a web alapú workflow pedig megkönnyíti a jelentéskészítést és az adatbeviteli űrlapok kezelését. Arra is van lehetőség, hogy rendszer – e-mailen, portálon vagy mindkettőn keresztül –  figyelmeztetést küldjön a KPI-k változásairól.
  • lehetővé teszi, hogy az adatimportáláshoz, pénzügyi jelentéshez, költségvetés-készítéshez és tervezéshez használt objektumokhoz olyan dokumentációk is csatolhatók legyenek, mint számlakeretek, számvitel-politikai kézikönyvek vagy pénzügyi kommentárok.

A szoftver főbb előnyei:

  • A stratégiát hatékonyabban lehet megfogalmazni, kommunikálni és végrehajtani. Az integrált tervezéssel, költségvetés- és jelentéskészítéssel, üzleti modellezéssel, valamint a különféle mutatószámrendszerekkel a megoldás biztosítja a stratégia zökkenőmentes kommunikálását. Létre lehet továbbá hozni és monitorozni fontos teljesítménymutatókat (KPI), valamint ezekhez automatikus riasztásokat lehet beállítani.
  • Gyakoribb, pontosabb előrejelzések állíthatóak elő. Ezek az előrejelzések azzal javítják a nyereségről publikált elvárások megbízhatóságát, hogy biztosítják többféle forgatókönyv számításba vételét, és bátorítják a szélesebb körű részvételt az előrejelzések fejlesztésében.
  • Gyorsabban lehet közreadni a pénzügyi jelentéseket. Annak érdekében, hogy gyorsabban le lehessen zárni a könyveket, a SAS Financial Management képes igény szerinti konszolidáció végrehajtására. Ez magában foglalja az árfolyamok automatikus átváltását, a vállalatok közti átfedések kiküszöbölését, a tulajdonosi kiigazításokat, a pénzforrások allokációját stb.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Fact Sheet

Brosúra

Technológiák

SAS Solution Adapters for SAP