Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
Customer Relationship Mgmt.
Financial Intelligence
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
Perfomance Management
Production & Service Quality
Risk Management
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Activity-Based Management

Manapság már nemcsak a kockázatokkal teli üzleti környezetben, hanem az államigazgatásban is folyamatosan keresik a vezetők annak módját, hogy miként tudnák javítani szervezetük pénzügyi mutatóit. Amire az intézményeknek igazán szükségük van, az egy olyan rendszer, amely kellő részletekkel szolgál a pontos, a pénzügyi hatékonyságot növelő döntések meghozatalához, illetve a napi tevékenységeket tükröző, akkurátus pénzügyi információkat nyújt.

Általános tévedés, hogy az ABC/M (Activity Based Costing ill. Management) pusztán csak egy trendi irányzat, s nincs igazi hatással a szervezet működésére, s használatával nem lehet az eredményeket sem mérni. Az ABC/M ugyanis a leginkább költséghatékony módszer arra, hogy akár a szervezet működéséért felelős vezetők, akár a napi munkát végző dolgozók kiigazodjanak a folyamatokban és azok változásaiban.

A tevékenység alapú költségszámítás és a kihasználatlan kapacitás költségének számítása az alapja a tevékenység alapú menedzsmentnek. A kapott információk segíthetik a menedzsereket egyrészt operatív -a felhasznált erőforrások mennyiségére vonatkozó-, másrészt stratégiai  -a felhasznált erőforrások összetételére és minőségére vonatkozó- (pl. beruházási) döntések meghozatalában. Az ABC/M valódi előnye tehát az, hogy különböző részletességgel szolgáltat adatokat a vezetőknek, a felügyeleti szerveknek, az alkalmazottaknak, s a költségeket mindenki a saját tevékenységi, illetve felelősségi köre szerint elemzi és kezeli. Ezek azok a tevékenységi szintek, ahol érdemi változás érhető el a költségszerkezet, a teljesítménymérés és a szolgáltatások nyújtása területein. Ma az ilyen típusú, döntéstámogató információkat hozzáférhetővé lehet tenni számos, kereskedelemben kapható szoftverrel, és össze lehet kapcsolni a meglévő költség-elszámolási és mérési rendszerekkel.

A SAS Activity-Based Management eddig soha nem tapasztalt pénzügyi intelligenciát bocsát rendelkezésre, amellyel a felhasználó féken tarthatja kiadásait, javíthatja tevékenysége hatékonyságát, továbbá előre jelezheti jövőbeli költségeit és erőforrás-igényeit. Mindezzel felvértezve, a vezetők tényeken alapuló döntéseket tudnak hozni. A megoldás jóvoltából a felhasználók

  • meghatározhatják a pénzügyi teljesítmény javítását elősegítő és hátráltató tényezőket;
  • pontosan előre jelezhetik a költségeket, illetve a szervezet változásaival kapcsolatos erőforrás-igényeket;
  • könnyedén leáshatnak a költségek gyökeréig;
  • nyomon követhetik a szervezetben a tevékenységek és a munkafolyamatok költségeinek mozgását;
  • megmutathatják a valódi költségeket az intézményen belül osztott szolgáltatást végző szervezeteknek, így azok is jobban tudnak gazdálkodni.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Fact Sheet

Brosúra

White Paper

Interactive Tour