Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Adatbányászat
Operációkutatás
Ökonometria és előrejelzések
Statisztika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS/ETS® software

A hatékonyabb működés és a bevételek növelése érdekében a szervezeteknek pontos képet kell nyerniük a jövőről, és képesnek kell lenniük mérni a piaci és más gazdasági tényezők hatását. A SAS/ETS szoftver egy sor ökonometriai, idősor-elemzési, rendszermodellezési, jelentéskészítési, pénzügyi elemzési és előrejelzési technikát kínál, egyidejűleg hozzáférést biztosít kereskedelmi-pénzügyi adatbázisokhoz is.

Az ETS az egyszerűbb elõrejelzési eljárásoktól (mint regresszió, trend extrapoláció, exponenciális kisimítás, Winters módszer) a bonyolult eljárásokig (ARIMA, dinamikus regresszió és egyéb modellek) foglal magába idõsoros elemzési lehetõségeket. Segítségével becsülhetõek és szimulálhatóak komplex nem-lineáris modellek, lehetõség van interpolálásra (pld. havi adatokból heti adatokra történõ következtetés) illetve aggregálásokra (pld. havi adatokból negyedéves adatokra), akár hiányzó adatok esetén is.

A SAS/ETS jóvoltából bonyolult, valós idejű kérdésekre kaphatunk választ azáltal, hogy a szoftver komplex üzleti szcenáriókat modellez, s elemzi a specifikus események üzletre gyakorolt hatását. A szoftver előnyei:

  • Elemzi az események és a promóciók hatását.  Idősor-elemzési és ökonometriai képességei révén a SAS/ETS számos mechanizmust kínál a felhasználóknak promóciók kivitelezésére. Mélysége és rugalmassága révén a SAS modellezési környezet bármilyen üzleti forgatókönyvet kezel.
  • Mindazzal az információval szolgál, amely szükséges a személyzettel kapcsolatos jobb döntések meghozatalához. A szoftver előrejelzi a szolgáltatások iránti kereslet alakulását, így a szervezetek megfelelően csoportosíthatják az emberi erőforrásokat. Automatikusan jelzi a szezonális fluktuációkat és trendeket, továbbá kiválasztja a kereslet előrejelzésének legjobb módszerét.
  • Modellezi az ügyfelek választását. A SAS/ETS segítségével megtudható, hogy egy terméknek milyen jellegzetességei fontosak a fogyasztóknak, milyen tényezők befolyásolják őket választásukban s ezzel optimalizálhatók a marketing erőfeszítései és stratégiája.

Használata egyszerű, a felhasználó igénye szerint automatikusan választható ki a legjobb elõrejelzési modell, vagy interaktív grafikai eszköztár áll rendelkezésre a modellek kiválasztására, illesztésére és értékelésére.

Az eszköz a kereskedelmi és pénzügyi adatok könnyű elérését biztosítja, lehetõvé teszi az idõsoros adatok kinyerését, továbbá dinamikus riportok készítését, s az elemzések eredményeinek megjelenítését akár weben is.

Néhány alkalmazási terület:

  • Termék és szolgáltatás igények elõrejelzése.
  • Optimális ár stratégiák meghatározása.
  • Ügyfél viselkedések megértése és elõrejelzése.
  • Forrás igények elõrejelzése.
  • Készpénz optimalizálás.
  • Részvény indexek elemzése.
  • Makroökonómiai mutatók elõrejelzése.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Hírek és rendezvények

Fact Sheet

White Paper

Könyvek