Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Adatintegráció
Összekapcsolhatóság & metaadat
Adatminőség
ETL
Adatmigráció & szinkronizáció
Data Federation
Adatkezelés
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® DATA INTEGRATION

A megfelelő adatok megtalálása, értékelése, összegyűjtése, kezelése és szolgáltatása meglehetősen drága és bizonytalan folyamat, amit ráadásul számos nehézség kísér. A heterogén platformok elterjedése az adatintegráció során megnehezíti, hogy rátaláljunk az inkonzisztens és duplikált adatokra, s ez növeli az adatgazdálkodás költségeit. Ugyanakkor az adatintegrációs folyamat kidolgozása túlságosan bonyolult, lassú és költséges, maga az adatintegrációs folyamat hosszadalmas, gyakran megoldatlanul hagyja az adatminőségi problémákat és mindezekkel együtt nehéz kezelni és követni a változásokat.

A SAS Enterprise Intelligence Platform optimálisan integrálja egyesített rendszerbe a meglévő infrastruktúra egyedi technológiai komponenseit és segítségével a vállalati IT-szervezet figyelemreméltó evolúción megy keresztül: költséggenerálóból stratégiai partnerré lép elő.

A SAS Enterprise Intelligence Platform részeként a SAS Data Integration anélkül, hogy kizárólag az SQL-re támaszkodna, felismeri a heterogén platformok összes adatformátumát, s előre elkészített eszközöket bocsát rendelkezésre az adatok kezeléséhez, adatminőség biztosításához és elemzéséhez. A SAS Data Integration három módszerrel is javítja az információvagyonba fektetett erőforrások megtérülési mutatóit:

 • Gyors fejlesztés: Az interaktív adatintegrációs fejlesztői környezet varázslói leegyszerűsítik a legbonyolultabb adatintegrációs folyamat megtervezését is azzal, hogy automatikusan összekapcsolódnak a kiválasztott adatforrással, s betöltik a releváns információkat a metaadattárba. A központi metaadatok révén minden típusú transzformációs folyamat lekövethetővé és regisztrálhatóvá – azaz ellenőrizhetővé – válik.
  A SAS Data Integration transzformációs motorja ezernyi beépített – az összes főbb operációs rendszeren működő – transzformációs funkciót kínál fel, s ezzel minimálisra csökkenti a nagy adatmozgatásokat, és optimalizálja az erőforrások költségeit. A „fogd és vidd” képességgel is ellátott felhasználói felület panorámaképet nyújt a fejlesztőnek a különféle adatforrásokról és a hálózatról, egyszerűvé téve a tervezést és az adatintegrációs folyamat menedzselését. Nincs többé szükség mélyebb programozási tudásra vagy arra, hogy karbantartsák egyedi kódsorok ezreit.
 • Hatékony feldolgozás: A teljes egészében integrált adatminőségi eljárások (rutinok) felgyorsítják az adattisztítást. Ez az integrált megközelítés mérsékli az adatgazdálkodás költségeit, s eközben növeli az adatok pontosságát. Az adatminőségi algoritmusok az iparág számos platformján futnak, a Windowstól a mainframe-ig.
  A nyílt és párhuzamos feldolgozásra egyaránt képes natív adatkinyerési és -átalakítási motorok többféle platformra telepíthetők, s az állományok és RDBMS-formátumok minden előforduló változatát olvassák. A többszörös bevitelek (input) és kimenetek (output) egyetlen lépésben feldolgozhatók az inputforrások újbóli elolvasása nélkül.
  Az integrált munkafolyamat-ütemezés és terhelés-kiegyenlítés képessége optimalizálja a hardver kihasználtságát, csökkenti a feldolgozás ciklusidejét és költségét, valamint növeli az általános termelékenységet. A feladatoknak és folyamatoknak a legkisebb terheltségű erőforráshoz történő automatikus átirányításával a végrehajtási idő előre kiszámíthatóvá válik.
  Az egymással nem könnyen kommunikáló elosztott rendszerek világában a SAS és a MOM (message oriented middleware, MOM) integrációja révén az informatika összhangban tudja tartani az adatintegrációs folyamatot az idejekorán érkező információk iránti igényekkel.
 • Nagyobb vezetői ellenőrzés. A SAS Data Integration a felelősség és az ellenőrzés új szintjét vezeti be az adatintegrációs folyamat minden területén.
  A metaadat-információkat vagy maga az adatintegrációs folyamat gyűjti össze, vagy automatikusan kerülnek a metaadattárba más adatbázisokból. Navigációs eszközök derítik ki, miként vonták ki az adatokat a forráshelyről, hogyan és ki alakította át, mi volt a rendeltetési hely. Ez a részletességi szint lehetővé teszi az azonnali összehasonlítást más információforrásokkal.
  Az integrált menedzsmentkonzol hatékony eszközt biztosít az információk vállalati szintű terítésére és karbantartására, valamint a szabványok betartatására. A konzol egyetlen adminisztrációs felülete révén csökkennek az adminisztrációs feladatok és a betanításra fordított erőforrások mennyisége is.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

White Paper

Technológiák

Enterprise Data Integration

Összekapcsolhatóság és metaadat

Adatminőség

ETL

Adatmigráció és szinkronizáció

Data Federation

Adatkezelés