Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
Customer Intelligence
Financial Intelligence
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
Performance Management
- Dashboards & Strategy Maps
- Balanced Scorecard
- Activity-Based Management
- Financial Reporting/Planning
Production & Service Quality
Risk Management
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Strategic Performance Management

Manapság a cégeknek számos kockázattal kell szembenézniük: az élesedő verseny árháborúhoz vezet, az ügyfelek elvándorolnak, alacsony a profitráta, korlátozott a cash flow. Ugyanakkor az ügyfelek nagyobb választékot, jobb minőséget, magasabb színvonalú szolgáltatásokat és alacsonyabb árakat követelnek. Tovább nehezíti a szervezetek helyzetét, hogy a felügyeleti hatóságok a korábbiaknál nagyobb nyomást gyakorolnak rájuk, s emiatt a cégeknek nagyobb átláthatóságra és jobb irányításra van szükségük.

Ebben a nehéz helyzetben nem csoda, ha a vállalatok egyre több adatot gyűjtenek és kísérnek figyelemmel annak érdekében, hogy folyamatosan jobb eredményeket érjenek el. Azonban sok cég nem tudja megfelelően felhasználni az információkat és szinte fulladozik a begyűjtött hatalmas adatáradatban. Nem lehetetlen azonban megtalálni a versenyelőnyt a vállalati adatok tengerében, csak tudni kell, mire összpontosítsunk.

A SAS Strategic Performance Management rámutat a fókuszterületre, felsorakoztatja a célokat és elősegíti a gyors cselekvést. Ezzel a SAS-megoldással biztosítható, hogy a szervezet tevékenysége összhangban legyen a célokkal, illetve, hogy a vállalati szabványok szerint és kellő gyorsasággal hajtsanak végre minden feladatot. Mivel a SAS Strategic Performance Management a SAS intelligens platformjára (SAS Intelligence Platform) épül, garantáltnak vehető a megoldás megbízhatósága és skálázhatósága, s emellett biztosított az adatok minősége és konzisztenciája is. Ez a közös platform ugyancsak lehetővé teszi, hogy a SAS Strategic Performance Management gond nélkül integrálható legyen más SAS-megoldásokkal, s így gyorsabban követhetők legyenek a szervezeti igények változásai.

A SAS Strategic Performance Management a szervezet lényegében minden szintjén támogatja a munkatársakat:

  • gyorsan azonosítja a kényes pontokat;
  • hatékonyan rangsorolja a tevékenységeket;
  • egyetlen felületről szolgáltatja az összes releváns információt.

A személyre szabott portálok jóvoltából a felhasználók megjelölhetik, milyen, illetve melyik információt és jelentést szeretnének megkapni, s rendelkezhetnek ennek a mikéntjéről is, azaz hogy webes eléréssel vagy e-mailen keresztül jussanak hozzá. A SAS-megoldás mindezt interaktív környezetben szolgáltatja.

A diagram funkció azt teszi lehetővé, hogy a felhasználó átfogó képet kapjon a vállalat teljesítményéről, s ehhez stratégiatérképek, folyamatdiagramok és egyéb megjelenítő technikák állnak rendelkezésére. A releváns mérőszámok szerinti, komplexebb, pontosabb teljesítményméréssel a vállalati adatok áradata megzabolázható annak érdekében, hogy ezekből az adatokból kiolvasható legyen, mi a fókuszterület, s melyek az üzletmenet legfontosabb aspektusai. Ez a fókusz azt jelenti, hogy a megfelelő emberek a megfelelő információt a megfelelő időben és formátumban láthatják.

Profitmaximalizálás
Helyes fókuszálással lehetővé válik, hogy a részlegek és a szervezetek a legmagasabb szintű (vállalati) célok érdekében végezzék tevékenységüket. Ebből több előny származik:

  • Mivel a munkavállalók ugyanabba az irányba mozognak, konzisztens válaszok adhatók különböző helyzetekben, különböző kompetenciák szerint, s így a menedzsment nyugodt lehet afelől, hogy megragadta a lehetőségeket, a veszélyeket pedig kiküszöbölte.
  • Közös tudás jön létre, és megértés alakul ki az egész szervezetben. A munkavállalóknak már nem kell többé érvelniük az eredmények pontossága mellett, a tervezési folyamat pedig jobb, gyorsabb és pontosabb lesz.
  • A siker terjed. Az ellenőrzött növekedés és a folyamatos tanulás az alkalmazotti bázis megerősödéséhez és a bukás kockázatának csökkentéséhez vezet. A magasabb célokhoz való igazodás továbbá ösztönzi az innovációt, aminek hátterében a pontos információk szabad áramlása rejlik.

Ezen tényezők eredményeként egy, a fő tevékenységére összpontosító s tevékenységében összehangolt szervezet hamarosan észreveszi, hogy időt és költséget takarít meg, illetve javítja a hatékonyságot és a megtérülési mutatót. A siker ráadásul újabb finanszírozási lehetőségeket biztosít a folyamatos fejlesztésekhez.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Fact Sheet

White Paper

Interactive Tour