Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
Customer Relationship Mgmt.
- Credit Scoring
- Cross-Sell/Up-Sell
- Customer Retention
- Customer Segmentation
- E-mail Marketing
- Interaction Management
- Marketing Automation
- Marketing Optimization
- Marketing Operations Management
- Web Analytics Solution
Financial Intelligence
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
Perfomance Management
Production & Service Quality
Risk Management
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® marketing automation
Alkalmazhatóság, minden területen

Banki ügyfeleinek életciklusát követve a bank személyre szabott, közvetlen ajánlataival valódi pénzügyi szolgáltatóvá és egyben ügyfelei tanácsadójává válhat. Az analitikára épülő többcsatornás kommunikáció révén az első diákhiteltől a lakossági folyószámlán át a lakáshitelig, a felmerülő igényekhez igazodó hitelkonstrukciókig (személyi hitel, folyószámlahitel, hitelkártya) mindig a megfelelő ajánlattal, a megfelelő időben és a megfelelő csatornán tudja ügyfeleit megkeresni. A célcsoport-kiválasztáson alapuló direkt kampányok, illetve a kampányok folyamatának és eredményének követése biztosítják az egyre hatékonyabb és folyamatos marketingkommunikáció megvalósulását.

A biztosítói szolgáltatások keresztértékesítését, a többcsatornás értékesítés (ügynöki hálózat, call center, direct mail, internet, fiókhálózat) összehangolását hatékonyan támogató eszköz. További komponenseivel történő kiegészítés révén biztosítható az ügyfél oldaláról érkező igények interaktív kezelése, és viselkedésében bekövetkező változások követése (SAS Interaction Management), illetve az értékesítési hálózat optimalizálása (SAS Marketing Optimization). Így biztosítható, hogy az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) az ügyfél igényeinek figyelembevételével a biztosítótársaság számára is optimális csatornán, hatékonyan ugyanakkor egyénre szabottan történjen.

A telekommunikációban a költséges akciók révén megszerzett ügyfelek megtartásához nélkülözhetetlen ügyfélérték-számítás, a lemorzsolódási valószínűségek előrejelzése, vagy a megtartást célzó magasabb értékű szolgáltatások célzott felajánlása. Amennyiben a megszerzett ügyfelekkel való direkt kommunikáció az analitikára épül, ma már nélkülözhetetlen olyan eszköz, mely nagy tömegű, szegmentáción alapuló, többcsatornás és egymásra épülő kampányokat is kezelni tud az értékes ügyfelek megtartása, a hosszú távú ügyfélkapcsolat érdekében.

A kiskereskedelemben a lojalitási kártyákkal azonosított, visszatérő ügyfelek számára vásárlási szokásaik alapján további termékek ajánlhatók fel. Ennek kommunikálásában mind a hagyományos katalógus küldés, mind az alternatív csatornák egyéb módjai (SMS, e-mail) hatékonyan alkalmazhatóak. A keresztértékesítési és upselling ajánlatok célcsoportra fókuszáló kommunikálása, egyéb hozzáadott értékű szolgáltatásokkal kiegészítve (a co-branded partner révén) valódi versenyelőnyt jelent az éleződő retail piacon.

A fenti igényeket a SAS Marketing Automation megoldás elégíti ki, mivel:

  • biztosítja az egységes ügyfélnézetet,
  • támogatja az ügyfél életciklus menedzselését,
  • növeli a marketingtevékenységek hatékonyságát a jobb célcsoport kiválasztás, analitika és visszamérések révén,
  • támogatja a komplex (többcsatornás, többlépcsős) kommunikációs stratégiák lebonyolítását,
  • visszaméri és folyamatosan nyomon követi a marketing tevékenységek eredményét,
  • integrált támogatást nyújt a marketingkampány minden résztvevőjének – az IT-szakembertől, az analitikuson át a marketing vezetőig.

A SAS Marketing Automation, a SAS Customer Intelligence megoldásainak részét képezi, tovább bővíthető a SAS megoldások további komponenseivel, így a marketingköltségek optimalizálását támogató SAS Marketing Optimization megoldással és a valós idejű ügyfélinterakciók kezelését segítő SAS Interaction Management megoldással.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Fact Sheet

White Paper