Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
Customer Relationship Mgmt.
- Credit Scoring
- Cross-Sell/Up-Sell
- Customer Retention
- Customer Segmentation
- E-mail Marketing
- Interaction Management
- Marketing Automation
- Marketing Optimization
- Marketing Operations Management
- Web Analytics Solution
Financial Intelligence
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
Perfomance Management
Production & Service Quality
Risk Management
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® cross-sell and up-sell

A növekvő verseny és a közelmúlt nemzetközi piaci változásai az ügyfélhűségre és a profitra egyaránt kedvezőtlen hatást gyakoroltak. Egy ilyen környezetben egy vállalat talpon maradása azon múlik, hogy képes-e az ügyfélérték maximalizálására hatékony, marketing jellegű hozzáadott termékek és szolgáltatások kínálatával. A SAS Cross-Sell and Up-Sell megoldások ötvözik a SAS adattárolási és elemzői képességeit, segítve ezzel az újabb bevételi források felfedését és válaszolnak a speciális ügyfelekre vonatkozó  „mi legyen a következő lépés?” kérdés megválaszolásában.

A jelen piaci nyomását tekintve, a szervezeteknek meg kell találniuk a keresztértékesítés és up-sell egy hatékonyabb módját az új és már meglévő ügyfeleik felé egyaránt. Így növelni tudják kampányaik válaszadási arányát, több bevételt tudnak generálni és összességében növelik ügyfeleik hűségét.

A meglevő igény ellenére sok vállalat küszködik a hatékony keresztértékesítési stratégia megvalósításával. A keresztértékesítés és up-sell potenciális közönségének meghatározásához szükséges ügyféladatok gyakran szét vannak szóródva a vállalatban, lehetetlenné téve a tisztánlátást ügyfélpreferenciák és -magatartás területén.

Az ügyfélhűség növelése és az ügyfélkapcsolatok minőségének javítása érdekében a SAS Cross-Sell and Up-Sell megoldás lehetővé teszi:

  • fogyasztói kosár elemzését: adott ügyfél által vásárolt termék mix elemzése további értékesítési lehetőségek feltárása céljából;
  • keresztértékesítés előrejelzését: mely terméket/szolgáltatást lehet értékesíteni legközelebb adott ügyfélnek;
  • keresztértékesítési kampány elemzését: célzottabb kampányok és egyéb tevékenységek tervezése és végrehajtása érdekében;
  • értékesítési csatornák elemzését: a keresztértékesítésre legalkalmasabb és leghatékonyabb értékesítési csatornák elemzése és meghatározása.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák