Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
Customer Relationship Mgmt.
- Credit Scoring
- Cross-Sell/Up-Sell
- Customer Retention
- Customer Segmentation
- E-mail Marketing
- Interaction Management
- Marketing Automation
- Marketing Optimization
- Marketing Operations Management
- Web Analytics Solution
Financial Intelligence
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
Perfomance Management
Production & Service Quality
Risk Management
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Credit scoring

A lojális, rendszeresen fizető ügyfelekre támaszkodó vállalatok tudják, hogy a hitelkockázat minden ügyfélszámlának szerves részét képezi. A kockázat kezelése kényes egyensúlyozási feladat – túl magas kockázat feltételezése behajthatatlan követelésekhez vezet, az alábecsült kockázat viszont elveszett lehetőség a bevétel növelésére. A siker attól függ, hogy az ügyfelektől származó bevételek maximalizálhatók-e miközben csökkenteni kell a késedelmes fizetéseknek és a behajthatatlan követeléseknek az üzemi eredményre való kihatását.

E cél elérése érdekében a szervezeteknek a meglevő és a potenciális ügyfelek hitelképességét értékelő rendszert kell telepíteniük. A hitelpontozó rendszerek nem csak a behajthatatlan követelések megzabolázására alkalmasak, hanem képesek felismerni a keresztértékesítési lehetőségeket és alternatív fizetési módszereket, így a kockázat csökkenthető, miközben az egyes ügyfelekből származó jövedelem fenntartható.

Számos szervezet esetében a vállalat különböző területein keletkező, a precíz hitelpontozáshoz szükséges adatokhoz való hozzáférés korlátozott, ezért külső hitelmodellező szolgáltatóhoz fordulnak. Ezek a szolgáltatások azonban lassan telepíthetőek és alkalmazhatóak a gyorsan és folyamatosan változó piacon, így viszont valószínűtlen, hogy igazi versenyelőnyt képesek kínálni.

A SAS Credit Scoring olyan megoldás, mely a hitelpontozás (credit scoring) statisztikai modell alkalmazását jelenti a hitelkérelmező (application scoring), vagy meglévő ügyfél (behavioral scoring) kockázati pontozására, értékelésére. A SAS eszköztára továbbá alkalmas a behajtási (collection scoring) folyamatok támogatására is.

Hitelpontozási megoldásunk díjnyertes adattárház és elemző képességekkel, tanácsadó szolgáltatással és iparág-specifikus adatarchitektúrával kombinálva lehetővé teszi:

  • a házon belül végzett hitelpontozási folyamat fejlesztésének támogatását,
  • a hitelminőség-értékelés gyorsabb, olcsóbb és rugalmasabb elvégzését,
  • a pontozási folyamat személyre szabását és a változó igények gyorsabb megválaszolását,
  • a hitelkockázat minimálisra csökkentését és a nyereségesség maximalizálását.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák