Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Activity-Based Management
Compliance
- Anti-Money Laundering
- Basel II
- Sarbanes-Oxley
- Solvency II
Customer Relationship Mgmt.
Financial Intelligence
Human Capital Mgmt.
Information Technology Mgmt.
Perfomance Management
Production & Service Quality
Risk Management
Supplier Relationship Mgmt.
Supply Chain Intelligence
Warranty Analysis
Web Analytics
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® compliance megoldások

A szabályoknak történő megfelelés mindig az üzleti valóság része volt. Számos botránynak köszönhetően, pedig még közvetlenebbül kapcsolódik a piaci teljesítményhez mint valaha.

Ám a szabályok idővel megsokszorozódni látszanak. Az Egyesült Államokban minden tőzsdén jegyzett vállalatnak a Sarbanes-Oxley-nak, a pénzügyi szolgáltatóknak ezen túlmenően az USA Patriot Actban meghatározott biztonsági előírásoknak, az európai pénzügyi szolgáltatóknak pedig a Basel II követelményeinek kell megfelelni.

A lista hosszú és a szabályozások átfogóak, iparágtól függetlenül. A szabályok megszegése vagy be nem tartása igen komoly szankciókat von maga után, ideértve a vállalat integritásának és a részvényesek bizalmának elvesztése.

Annak érdekében, hogy a vállalatok képesek legyenek megfelelni az összetett megfelelési kötelezettségnek, a SAS többféle megfelelési követelményhez kínál testreszabott megoldást. Mindegyik megoldás egy közös platformra épül, mely lehetővé teszi az adatok összegyűjtését különböző rendszerekből, az egybegyűjtött adatok gyors elemzését, az eredmények jelentését és a kívánt információ továbbítását a szabályozók felé.

A SAS-sal még a legszigorúbb szabályozásoknak is meg tud felelni:

  • Pénzmosás elleni szabályozások – automatikusan azonosítja, osztályozza és jelzi a gyanús tevékenységeket, így Ön meg tud felelni a szigorú kormányzati szabályoknak, védelmezni tudja részvényesei bizalmát és vállalata hírnevét.
  • Basel II – eleget tesz a Basel II előírásainak, támogatja a piaci, hitel- és működési kockázat mérőszámainak kalkulációját és összegzését és minimalizálja a kockázati menedzsment erőfeszítéseit és befektetéseit.
  • Fair banking” szabályozás – az elemzői képességek fellendítése az anyagiasság felismerése, prioritások felállítása és kockázati korlátok erősítése érdekében, összhangban a Home Mortgage Disclosure Act (HMDA), Community Reinvestment Act (CRA), az Egyenlő Hitellehetőségek, a Home Owner’s Equity Protection Act (HOPEA) stb. előírásaival. 
  • Sarbanes-Oxley – nyomon követ, tárol, dokumentál és auditál minden pénzügyi folyamatot és hatékonyabb kontrollt biztosít a vállalaton belül.
  • 21 CFR Part 11 – biztosítja a megfelelést az FDA 21 CFR 11. részének követelményeinek csakúgy, mint más életbiztosítási szabályozásoknak.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

White Paper

Jelentés