Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

BASE SAS® Software

A legtöbb IT-szervezet napról napra kénytelen megküzdeni az adatok komplexitásából és elosztottságából eredő problémákkal. Az adatok szinkronizálása és újraformázása a különféle alkalmazások számára időbe kerül, s a pontos, külalakra is megfelelő jelentések elkészítése megterheli a programozói erőforrásokat. Egységes, az egész vállalatra kiterjedő adatkezelést és rugalmasságot nyújtó eszköz hiányában az informatikusok kénytelenek szoftvercsomagok sokaságával foglalkozni. Ilyen körülmények között nem csoda, ha az informatikai részlegek arra törekszenek, hogy karcsúsítsák és felgyorsítsák a programozási folyamatot, csökkentsék a költségeket, valamint a döntéshozóknak megfelelő elemzéseket és jelentéseket készítsenek. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy rugalmasnak kell lenni az új üzleti követelmények támogatásában, illetve törekedni kell a már meglévő hardver-erőforrások mind teljesebb kihasználására.

A Base SAS megoldást kínál arra a dilemmára, hogy miként lehet szoros időhatárok között egyre növekvő adathalmazt kezelni, s egyidejűleg kihasználni a meglévő hardverállomány teljes kapacitását. A szoftver adatkezelési képessége az adatok mennyiségéhez igazítható, s a platformok különbözősége sem jelent gondot: nincs szükség további hardverberuházásokra. Az új SAS®9 architektúra integráns részeként felhasználói számos előnyhöz juthatnak az adatfeldolgozás és az alkalmazásfejlesztés minden területén. A szoftver alapul szolgál a SAS részét képező összes alkalmazásnak és megoldásnak.

A Base SAS szoftver beágyazott folyamatokat tartalmazó tárháza több száz transzformációs rutint tartalmaz az adatok manipulálásához, képes az információk tárolására és lekérdezésére, statisztikai elemzésre és jelentések készítésére, továbbá olyan makrók is vannak benne, amelyek lerövidítik az alkalmazások fejlesztési és karbantartási idejét. Számos komponense kiegészítő funkciókra is képes, mint például a szabványos adatforrások elérése és a fejlett statisztikai elemzés. A szoftver főbb előnyei:

Integrálja a különböző infrastruktúra-környezetből származó adatokat, s ennek jóvoltából egyetlen, egységesített nézetben szemlélhetjük az adatokat.

Bármilyen adatot olvas, formáz és elemez, mennyiségtől és a probléma nagyságától függetlenül.

Az intuitív, gyorsan és könnyen elsajátítható programnyelv gyorssá és könnyűvé teszi a programozást, amivel jelentősen lecsökkenti az információszolgáltatáshoz szükséges kódok mennyiségét.
Rugalmassága révén egyszerűsíti a jelentéskészítést. Könnyedén írhatók riportok olyan szabványos formátumokban, mint például az rtf és a pdf.
Maximalizálja az összes számítási forrás használatát, kiaknázva a párhuzamos feldolgozásban rejlő előnyöket a gyors és szükségletek szerinti információszolgáltatás érdekében.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Fact Sheet

White Paper
 
Technológiák

SAS Management Console

SAS Metadata Server