Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
- Anti-Money Laundering
- Credit Risk Management
- Credit Scoring
- Customer Retention
- Fraud Detection
- Market Risk Mgmt.
- Marketing Automation
- Operational Risk Mgmt.
- Performance Management
- Risk Management
Government
Insurance
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Risk Management for Banking

Az integrált és teljes körű kockázatkezelést nyújtó SAS megoldás tartalmazza a SAS adatelérési és adattárház technológiákat belső és külső adatok kezeléséhez, a kockázatelemző motort, modellezési alrendszert és a SAS riportolási megoldást. Ily módon a SAS Risk Management felhasználó számára egy univerzális adatelérési és adatkezelő eszköztár, a kockázatelemző eljárások széles palettája, valamint egy egyedi és dinamikus szimulációs alrendszer áll rendelkezésre.

Reflektorfényben
Vállalati kockázatkezelés a pénzintézeti szektorban
A SAS és az Economist Intelligence által végzett nemzetközi benchmark kutatás (2009)

A megoldás egy olyan környezetet biztosít, ahol a SAS adatelérési és adatkezelési módszertanok a belső és külső adatokat elemzésre készen terítik, majd sztochasztikus eljárásokkal szcenáriók hozhatók létre (legalább egy, de akár több tízezer szcenárió is). A vállalati szintű kockázatok minden új szcenárió alapján értékelésre kerülnek. A különbségek az alapeset (piaci értékelés, hitelkitettség vagy veszteség) és a szcenárió eredményei között alkotják a kockázati mutatók alapját.

A SAS Risk Management infrastruktúra és az optimalizált eljárások teszik lehetővé naqy mennyiségek feldolgozását, kiváló teljesítmény mellett. A SAS Risk Management ténylegesen lehetővé teszi, hogy az ügyfelek tapasztalataikkal és szakértelmükkel versenyelőnyhöz jussanak, hiszen a legrugalmasabb megoldás a piacon, amellyel eleget tehet az átfogó kockázatkezelés követelményeinek.

A SAS Risk Management-et jelenleg a pénzintézetek, valamint energiaipari vállalatok alkalmazzák, ahol – akár a szabályozás, akár a menedzsment elvárásaiból eredő – közös igény a piaci-, hitel- és működési kockázat mutatóinak értékelése és riportolása.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Brosúra

White Paper