Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
- Anti-Money Laundering
- Credit Risk Management
- Credit Scoring
- Customer Retention
- Fraud Detection
- Market Risk Mgmt.
- Marketing Automation
- Operational Risk Mgmt.
- Performance Management
- Risk Management
Government
Insurance
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

Operational Risk Management

A működési kockázat piaca fejlődik, alakulását felügyeleti szabályozás – a Bázel II, Sarbanes-Oxley, európai direktívák (CAD), és számos egyéb előírás – befolyásolják. A pénzügyi intézmények szilárd kockázatmérési és -kezelési kapacitásokat igényelnek. A SAS egy ténylegesen integrált megoldást kínál a működési kockázat mérésére és kezelésére. A SAS OpRisk Management magas szinten elkülöníthető, mind minőségi, mind mennyiségi információ kezelésére alkalmas, logikus, könnyen kezelhető, és képviselhető eljárást alkalmaz a működési kockázat allokálásához. Ez a megközelítés a tőkét az üzletágakhoz kapcsolja egy objektív és kockázat érzékeny eljárással. Mindezeken túl a SAS OpRisk Management megoldás olyan robusztus, nyitott és kiterjeszthető kockázati technológiai keretet biztosít, amely az igényelt módszertanok széles körét támogatja, így elősegíti a működési kockázatok csökkentését és kezelését, a tőketartalékok számítását, valamint a törvényi előírások követését.

A SAS az ágazat legfejlettebb termékpalettáját kínálja. Ez a teljes körű megoldáscsomag a működési kockázat minőségi és mennyiségi tényezőit is magába foglalja. Főbb komponensei között szerepelnek az ágazatban egyedülálló integrált eszközök a veszteségesemény- és indikátoradatok gyűjtéséhez, kockázat- és kontrollfelmérési mutatók értékeléséhez, felhasználóbarát kockáztatott érték analízishez, valamint a legnagyobb és legpontosabb kereskedelmi forgalomban kapható külső veszteségi adatbázis. Ezek az eszközök az ágazat legmagasabb követelményeit támasztó felhasználók kielégítését célozzák meg. Kialakításukat vezérlő szempont, hogy az ágazat legjobb gyakorlatainak és a Bázel II fejlett mérési módszerének (AMA) megfelelően támogassák az intézményeket a működési kockázat mérésében és kezelésében.

A SAS OpRisk Solution három működési kockázatkezelésre kifejlesztett komponenst tartalmaz:

  • SAS OpRisk Monitor – egy Webes architektúrájú alkalmazás kockázati adatok gyűjtésére, követésére, az adatokból történő jelentéskészítésre, kulcs kockázati mutatók (KRI) definiálására és nyomonkövetésére.
  • SAS OpRisk VaR – szofisztikált mégis felhasználóbarát analitikai modellező komponens amely Value-at-Risk (VaR) számításokat végez tőkekövetelmény-kalkuláció és allokáció kapcsán a Bázel II AMA megközelítésnek megfelelően.
  • SAS OpRisk Global Data – az iparágban sztenderd külső veszteség adatbázis több, mint 12,000 publikus veszteség adattal.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Brosúra