Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
- Anti-Money Laundering
- Credit Risk Management
- Credit Scoring
- Customer Retention
- Fraud Detection
- Market Risk Mgmt.
- Marketing Automation
- Operational Risk Mgmt.
- Performance Management
- Risk Management
Government
Insurance
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® ANTI-MONEY LAUNDERING

A pénzintézeteknél világszerte ugyanazok a kérdések merülnek fel a pénzmosás elleni megoldás keresése során. A megoldás tulajdonképpen az ügyfelekben rejlő kockázatok ismeretében rejlik, azaz mennyire alaposan ismerik ügyfeleiket a bankok, vagy miként tudják őket még jobban megismerni. Ez lehetőséget teremt arra, hogy a pénzmosás elleni küzdelem integrálódjon a csalásfelderítéssel, a vállalati kockázatkezeléssel és az ügyfélkapcsolat-kezeléssel.

Mivel a csalásfelderítésben rendkívüli szerepe van a gyorsaságnak, a továbbfejlesztett SAS Anti-Money Laundering szoftver legfőbb előnyeit hatékonysága, illetve a pénzáramlások áttekinthetőbbé tétele jelenti. Segítségével a bankok eleget tehetnek a szigorú kormányzati szabályozásnak, megőrizhetik részvényeseik bizalmát és őrködhetnek saját jó hírnevük felett.

A SAS Anti-Money Laundering úgy azonosítja be a gyanús kapcsolatokat és a nagy kockázatú bankszámlákat, hogy befogadja az összes releváns adatot, kezeli és finomítja a bennük rejlő információkat. A szoftver olyan típuseseteket használ az illegális tevékenységek kiszűrésére, amelyek az adott ügyfelek szokásos viselkedéseinek, jellemző tranzakcióinak felelnek meg. Amennyiben egy számlánál vagy számlakapcsolatnál ezektől jelentősen eltérő ügyleteket tapasztalnak, továbbvizsgálják azokat pénzmosási szempontból is.

Ehhez a megoldáshoz tehát fejlett analitikai eszköz és elemző intelligencia szükséges, hiszen az adatok hatalmas mennyiségéből kell a lehető leggyorsabban tudást előállítani az illegális tevékenységek feltárására. A SAS Anti-Money Laundering vizuális jelzéseket is ad, amelyekből a vizsgáló láthatja, hogy egy adott eset ellenőrzése megtörtént-e már és/vagy nem igényel-e sürgős figyelmet.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

Brosúra

White Paper

Interactive Tour