Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
- Anti-Money Laundering
- Credit Risk Management
- Credit Scoring
- Customer Retention
- Fraud Detection
- Market Risk Mgmt.
- Marketing Automation
- Operational Risk Mgmt.
- Performance Management
- Risk Management
Government
Insurance
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

Market Risk Management

Ma a pénzintézetek ahhoz, hogy eleget tudjanak tenni a szabályozói előírásoknak, és megfelelő kockázatkezelési gyakorlatot alakíthassanak ki, képeseknek kell lenniük a szervezet egészében felgyülemlett adatok összegyűjtésére, a különböző instrumentum típusok összekapcsolására egy portólióban, szcenárió elemzések elvégzésére, kockázati kitettség számítására, és mindezeket az információkat a felhasználók igényeinek megfelelően testre szabottan kell megjeleníteni.

A felhasználók számának és igényeinek folyamatos növekedése miatt a választott kockázatkezelési megoldásnak számos kritériumnak kell megfelelnie sebesség és skálázhatóság szempontjából.

A SAS piaci kockázatkezelési megoldása a SAS díjnyertes adathozzáférési és –tárolási technológiájára épül, tartalmazza a SAS elismert statisztikai, ökonometriai és idősoros eszköztárát az összetett elemzések támogatására, és riportoló technológiákat az eredmények hatékony megosztása érdekében. A SAS technológiák kockázatkezelési módszertanunkkal ötvözve alkotják a SAS Market Risk megoldást.

A megoldás összegyűjti a portfólió-, a piaci- és az ügyfél adatokat, átalakítja és betölti a piaci kockázatkezelési adattárba, majd e változók és kockázati tényezők alapján különböző pénzügyi instrumentumokat hoz létre.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák