Termékek és megoldások
Iparágak
Banking
- Anti-Money Laundering
- Credit Risk Management
- Credit Scoring
- Customer Retention
- Fraud Detection
- Market Risk Mgmt.
- Marketing Automation
- Operational Risk Mgmt.
- Performance Management
- Risk Management
Government
Insurance
Manufacturing
Energy & Utilies
Life Sciences
Retail
Telecommunications
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Fraud Detection and Prevention for Financial Services

A SAS csalásfelderítő és -megelőző eszközei azáltal, hogy a szervezet egészére kiterjedő, konzisztens és megbízható tudásbázist szolgáltatnak segítik a bankokat abban, hogy mindig egy lépéssel az elkövetők előtt járjanak. Egy, a csalás felderítésre alapozott adatpiacra támaszkodva, ezen megoldás lehetővé teszi a bankok számára a tranzakciók folyamatos nyomonkövetését a gyanús viselkedések kiszűrésére, adatok elemzését, új összefüggések feltárását és a figyelmeztető rendszerek finomítását. Segítségével hatékonyan menedzselhetők a visszaélések - a felderítéstől egészen a beavatkozásig.

A SAS eszközei tökéletesen illeszkednek a már meglévő rendszerekhez és olyan teljes körű megoldást nyújtanak, amelyek lefedik a csalásfelderítés és -megelőzés teljes folyamatát.

A csalásfelderítés SAS által javasolt módszerei:

  • Nem megszokott események feltárása - extrém értékek feltárása leíró statisztikai eszközökkel, referencia csoportok definiálása, klaszterelemzés.
  • Extrém kapcsolatok/összefüggések feltárása - ebben az esetben sok változó és a változók közötti kombinációk kezelését kell biztosítani. A nem megszokott kombinációk feltárását támogatja az asszociáció-, szekvencia -elemzés, továbbá a klaszteranalízis és a link-analízis.
  • A csalások jellemzőinek feltárása - historikus adatokra épülve adatbányászati technikák alkalmazásával (döntési fa, regressziós eljárások, neurális háló segítségével) kerül modellezésre a csalás.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák