Termékek és megoldások
Iparágak
Megoldások
Adatintegráció
Üzleti intelligencia
Analitika
Enterprise Intelligence Platform
Adatintegráció és ETL
Üzleti intelligencia
Analitika
Adattárolás
Termékek A-tól Z-ig

 

SAS® Enterprise Intelligence Platform

Az IT infrastruktúrák komplex, heterogén környezetek. Egy vállalaton belül számtalan, több szállítótól származó alkalmazás működhet szétszórva, és a különféle hardverek akár egymástól földrajzilag is távol szolgáltatnak adatforrásokat a felhasználók felé. Ezért egy nagyvállalati szintű üzleti intelligencia-megoldásnak alapvetően két fontos jellemzővel kell rendelkezzen:

  • ki tudja szolgálni a vállalaton belüli különféle felhasználói csoportok eltérő igényeit,
  • képes legyen a rendelkezésre álló eszközök integrálására egyetlen, külső hozzáférést is biztosító metaadattárban.

A skálázhatóság, a rugalmasság és a jó teljesítmény a múltban és a jelenben egyaránt elvárt tulajdonságai az üzleti intelligencia rendszereknek. Minden további követelmény ezekből származtatható.

A SAS®9 egy olyan intelligens platformot (SAS Enterprise Intelligence Platform) kínál, amely fejlett elemzési eljárásokat és kifinomult felhasználói felületeket biztosít az üzleti problémák alapos megértéséhez és megoldásához. A platform továbbá – az átlátható együttműködés érdekében – összeköti az összes SAS-alkalmazást, valamit egyéb adatforrásokkal és programokkal is kommunikál. A SAS®9 tervezése során elsősorban a használhatóság, a skálázhatóság, a menedzselhetőség és az együttműködési készség alapelveit tartottuk szem előtt.

A SAS Enterprise Intelligence Platform komponensei:

Adatintegráció (Data Integration) – A SAS Intelligence Platform szerves részét képező SAS Enterprise Data Integration Server egyszerűbbé teszi az alapvető feladatok elvégzését az adatok kinyerésének, átalakításának és betöltésének folyamatában. Ezzel együtt lerövidíti az új, kulcsfontosságú adatok integrálásához szükséges időt a szervezet átfogó üzleti intelligencia-rendszerbe.

Adattárolás (Intelligence Storage) – A SAS Intelligence Storage egy olyan dedikált platform, amelyet kezdettől fogva arra terveztek, hogy hatékony adattárolási módszereivel kiemelkedő teljesítményt nyújtson az üzleti kiaknázások számára.

Elemzői intelligencia (Analytic Intelligence) – A SAS Analytic Intelligence széles portfoliót kínál a szervezet bármely pontján található adatok integrálására és gyors megosztott tudássá alakítására. A SAS analitikai szoftvereivel csökkenthető a bizonytalanság, növelhető az előrejelzés biztonsága és optimalizálható a teljesítmény.

Üzleti intelligencia (Business Intelligence) – A SAS Enterprise Business Intelligence Server az egyetlen megoldás a piacon, amely épít a vállalatnál már meglévő technológiára, támogatja az iparági szabványokat, valamint közös alapot szolgáltat a vállalati adatok integrálásához és új típusú, mélyreható elemzések készítéséhez. Figyelembe veszi a felhasználók pillanatnyi igényeit, és egyúttal szavatolja a jövőbeli igényeknek való megfelelést.

Függetlenül attól, hogy egy szervezet hol helyezkedik el a téridőben, a SAS segít alkalmazkodni a környezethez, és az evolúció következő szintjére emel, kiterjesztve a már meglevő informatikai beruházások értékeit. Mindez annak köszönhető, hogy a SAS Intelligence Platform egy értéklánc mentén osztja meg a teljes körű intelligenciát a szervezet egységei között.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Piaci elemzők

Hírek és rendezvények

Magyar referenciák

Nemzetközi referenciák

White Paper