Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

SAS® Visual Analytics: túl az 1400. licencen

A Telenor Norvégia az ügyfelei jobb megértése érdekében alkalmazza a SAS eszközét

Budapest  (2014. márc. 12.)  – A SAS® adatvizualizáció számára mérföldkövet jelentett 2013, ugyanis a SAS Visual Analytics értékesítésének első teljes évében több mint 1.400 szoftverlicencet vásároltak az ügyfelek világszerte. A szervezetek az eszközzel kihasználhatják a memória alapú analitikában, a grafikus megjelenítésben, és a „point-and-click" típusú adatelemzésben rejlő lehetőségeket a mélyebb adatfeltárás érdekében. Az egyre növekvő ügyfélkörhöz tartozó vállalatok üzleti felhasználói a megoldással saját maguk végezhetnek adatelemzéseket, akár hatalmas méretű, változatos formátumú adathalmazokon is. Az ügyfelek egy része villámgyors, memória alapú több szerveres platformokon használja a SAS Visual Analytics-et, mások részleg- vagy munkacsoportszintű szervereken, illetve igény szerinti (on-demand) vagy felhő környezetben.

A világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója, a több mint 160 millió mobil előfizetéssel rendelkező Telenor például ügyfelei jobb megértése érdekében alkalmaz SAS elemző szoftvereket. Eddig a fő hangsúly a Telenor ügyfélszolgálatának és upsell képességeinek fejlesztésén volt, amelyet fejlett analitikai modellek támogatnak valós időben. A Telenor azonban már a következő lépést tervezi, hogy szélesebb körben fejleszthesse tovább analitikai képességeit, beleértve a SAS Visual Analytics használatát is. A SAS adatvizualizációs szoftvercsomagjával az üzleti elemzők és vezetők új lehetőségek feltárása érdekében elemezhetik a big data-t, és a felhasználók interaktív módon kezelhetik az adatokat, valamint igény szerint módosíthatják a vizualizációkat az IT részleg segítsége nélkül.

„Az ügyfél-interakciók konzisztensebbé és hatékonyabbá válhatnak a különböző kommunikációs csatornáinkon. Úgy gondoljuk, ezt értékelni fogják az ügyfeleink. A SAS szoftverével relevánsabb és személyre szabottabb ajánlatokat dolgozhatunk majd ki számukra." - nyilatkozta Frode Støldal, a Telenor Norvégia technológiai igazgatója. A Telenor az üzleti és a fogyasztói szegmensben is alkalmazza majd a SAS szoftverét, hogy tovább javítsa versenyképességét a telekommunikációs piacon.

„A fogyasztók, vevők jobb megértése az egyik jellemző cél a SAS Visual Analytics-et alkalmazó ügyfeleink körében." - mutatott rá Jim Davis, a SAS senior alelnöke és marketingigazgatója. „Ez az erőteljes adatfeltáró és -elemző szoftver számos piacon képes értéket szállítani a szervezetek számára, elsősorban például a banki, kormányzati, biztosítási, élettudományi és telekommunikációs szektorban." Davis hozzátette, hogy a SAS fejlesztőmérnökei jelenleg is azon dolgoznak, hogy gyors ütemben bővülhessen a vállalat adatvizualizációs szoftvere: „Az ügyfeleink jelentős, a visszajelzéseikkel összhangban lévő termékfejlesztésre számíthatnak 2014-ben."

Az egyre bővülő SAS Visual Analytics ügyfélkörhöz tartozik többek között az Immoweb, a Generali Hellas, a Lenovo, az Ausztrál Egészségügyi és Jóléti Intézet, a Zapfi, a Texasi Egyetem, az SM Marketing Convergence, és az XL Group.

A SAS létrehozott egy iparági demókat is bemutató interaktív online környezetet, ahol az érdeklődők testközelből is megismerhetik a SAS Visual Analytics-et.

A SAS Visual Analytics-ről

A SAS adatvizualizációs eszköze az alábbi innovatív technológiákat egyesíti egy környezetben:

 • Iparágvezető analitika: a SAS nagy előnnyel vezeti a fejlett analitikai eszközök piacát1, és az üzleti intelligencia területén is a vezető szállítók közé tartozik 2.

 • Az ügyfelek telepítéskor a következő öt környezet közül választhatnak: saját felhő, SAS által hosztolt rendszerek, nyilvános felhő, helyszíni szerver vagy helyszíni grid architektúrák.

 • Mobiltámogatás: a mobilalkalmazáson keresztül a mobilfelhasználók iPad-en és Android tableten is megtekinthetik a vizualizációkat, riasztásokat kaphatnak, és együttműködhetnek kollégáikkal.

 • Memória alapú architektúra: a SAS szabadalmi eljárás alatt álló memória alapú architektúrája villámgyors működést kínál a big data elemzéséhez. Ennek köszönhetően több milliárd sornyi adathalmazból is percek, vagy akár másodpercek alatt nyerhető ki információ.

1. IDC: Worldwide Business Analytics Software 2013-2017 Forecast and 2012 Vendor Shares
2. Forrester Research, Inc., Boris Evelson: The Forrester Wave™ Enterprise Business Intelligence Platforms, Q4 2013

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Innovatív megoldásai révén a SAS több mint 70.000 installációs ponton nyújt támogatást ügyfelei számára a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011