Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

A SAS a világ legjobb munkahelye

Budapest  (2012. nov. 22.)  – A Great Place to Work intézet idén is összeállította a világ legjobb multinacionális munkahelyeinek rangsorát, amelynek élére az üzleti analitikai megoldások vezető szállítójának számító SAS került. A budapesti irodával is rendelkező vállalat az inspiráló munka, a nyitott kommunikáció, a juttatások, valamint a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtésére tett erőfeszítései miatt bizonyult a legjobbnak.

„Ez az elismerés alátámasztja a kreativitást és innovációt ösztönöző törekvéseinket világszerte." - nyilatkozta Jim Goodnight, a SAS vezérigazgatója, majd hozzátette: „Mivel a munkavállalói visszajelzések fontos szerepet játszanak az értékelésben, az elért első helyezés azt is jelenti számunkra, hogy a SAS alkalmazottai ugyanolyan mértékben becsülik a vállalatot, mint ahogyan mi értékeljük őket. Mindez az ügyfeleinkhez való viszonyunkat is tükrözi."

A SAS ezt megelőzően is többször szerepelt már előkelő helyen a Great Place to Work intézet listáin: a tavalyi évben például a második helyet szerezte meg a világ legjobb multinacionális munkahelyeinek rangsorában, idén pedig a SAS belgiumi és svédországi irodája bizonyult a legjobb munkahelynek az adott országban. A SAS egyesült államokbeli vállalati központja és a norvég leányvállalat ugyancsak első helyezést ért el az országos rangsorban 2010-ben és 2011-ben. Továbbá idén például Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Indiában, Olaszországban, Mexikóban, Hollandiában, Lengyelországban, Portugáliában és Svájcban is a legjobb munkahelyek közé került a SAS.

A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan a SAS helyi irodája is sokat tesz munkavállalói elkötelezettségéért és ezáltal a hazai ügyfeleiért is. A SAS nem csupán munkahelyet teremt és folyamatos szakmai fejlődést biztosít szép munkakörnyezetben, de emellett gondot fordít a munkatársak egészségmegőrzésére, egészségfejlesztésére is. Hosszú távú elkötelezettségét ehhez illeszkedő juttatásokkal, továbbá családi programokkal támogatja – ezáltal a jó légkör kialakulását az iroda falain kívülre is eljuttatja.

„A világ legjobb multinacionális munkahelyeinek második alkalommal összeállított éves listáján szereplő vállalatok olyan munkahelyeket teremtenek, amelyek elősegítik a bizalom kiépítését, a büszkeség érzését és az alkalmazottak közötti összetartozást." - nyilatkozta Susan Lucas-Conwell, a Great Place to Work intézet globális vezérigazgatója. „Az, hogy helyet kaptak ezen a listán, a vállalatok elkötelezettségét bizonyítja munkavállalóik életminőségének folyamatos javítása iránt és abban, hogy új mértéket határozzanak meg a jövő új munkahelyei számára.

Egy vállalat akkor kerülhet a világ legjobb multinacionális munkahelyeinek rangsorába, ha a megelőző évben legalább 5 országos Great Place to Work listán szerepelt, és globálisan több mint 5.000 munkavállalóval rendelkezik, akiknek minimum 40%-a a társaság székhelye szerinti országon kívül dolgozik. A világ legjobb multinacionális munkahelyeinek listáján szereplő vállalatok kiváló, a bizalom kultúráját támogató humánerőforrás-politikával és gyakorlattal rendelkeznek, és többek között a saját munkavállalóik értékelése alapján kerülnek a legjobbak közé.

A Great Place to Work 1997-ben publikálta az első, legjobb munkahelyeket rangsoroló listáit - az Egyesült Államokban a Fortune, Brazíliában az Exame magazinnal együttműködésben-, ma pedig már 45 országban ismeri el a vezető munkahelyeket az intézet. A Great Place to Work minden évben a több mint 2,5 millió munkavállaló részvételével zajló felmérés, valamint az összesen több mint 11 millió alkalmazottal rendelkező 5.671 vállalat munkahelyi kultúrával kapcsolatos adatait elemzi. Ennek köszönhetően a világ legjobb multinacionális munkahelyeinek rangsora a világ legnagyobb éves munkahely-kiválósági tanulmánya is egyben.

A Great Place to Work-ről

A Great Place to Work intézet egy globális kutató, tanácsadó és oktató vállalat, amely abban támogatja a szervezeteket, hogy a bizalomra épülő munkahelyi kultúra fejlesztésén keresztül felismerjék, létrehozzák és fenntartsák a kiváló munkahelyeket. A Great Place to Work világszerte 45 országban áll a vállalatok, non-profit szervezetek és kormányzati szervek rendelkezésére.

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Innovatív megoldásai révén a SAS több mint 60.000 vállalat számára nyújt támogatást a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011