Uutisia / Lehdistötiedotteet

SAS Institute Oy
PL 85
Tekniikantie 14
02151 ESPOO
Puh: +358 9 525571
Fax: +358 9 5255 7200
Sposti: info@ssf.sas.com
www.sas.com/fi

Press Release

Tulostin-ystävällinen Tulostin-ystävällinen

Lehdistö

 

SAS Visual Analytics analysoi ja visualisoi big dataa ennätysnopeasti

SAS Institute tekee liiketoiminnan analytiikasta huippunopeaa ja helposti ymmärrettävää täysin uusien, visuaalisten työkalujen avulla. Helppokäyttöisellä ja havainnollisella käyttöliittymällä varustettu SAS Visual Analytics auttaa organisaatioita päätöksenteossa analysoimalla big dataa huomattavasti aiempaa nopeammin. Lisäksi se tuo halutut tiedot yhä useampien käyttäjien saataville – myös mobiililaitteilla. 

ESPOO  (26 Maalis 2012)  – Liiketoiminta-analytiikkaohjelmistojen markkinajohtaja SAS on julkistanut SAS High-Performance Analytics -tuoteperheen uutuuden, massiivisten tietomäärien (engl. big data) analysointiin tarkoitetun SAS Visual Analytics -ratkaisun. Uudessa muistinvaraisessa BI-ratkaisussa (in-memory Business Intelligence solution) on visuaalinen käyttöliittymä, joka havainnollistaa erittäin nopean analytiikan tuloksia visuaalisesti. Analyysien tulokset ovat verkossa jokaisen yrityksen työntekijän nähtävillä.

SAS Visual Analytics -ratkaisun avulla organisaatiot voivat:

  • Hyödyntää SASin tehokasta ja nopeaa analytiikkaa massiivisiin tietomääriin
  • Perehtyä tarvitsemiinsa tietoihin visuaalisten havainnollistusten avulla
  • Jakaa analytiikan tuloksia missä tahansa ja kenelle tahansa verkon kautta tai iPadilla 

SAS Visual Analytics yhdistää alan johtavan analytiikan, ainutlaatuisen muistinvaraisen arkkitehtuurin, intuitiivisen tietojenkäsittelyn, Hadoop-tuen sekä useita vaihtoehtoja tiedon jakamiselle. SAS Visual Analytics on ainoa muistinvarainen sovellus, joka on suunniteltu erityisesti organisaatioiden big datan nopeaan visualisointiin.

"SAS Visual Analyticsin muistinvaraisen arkkitehtuurin nopeuden ansiosta organisaatioissa pystytään käsittelemään valtavia tietomääriä ja löytämään vastaukset kriittisiin kysymyksiin lähes reaaliajassa", kertoo SAS Instituten Nordic Director of Information Management Jonas Kjellstrand. "SAS Visual Analyticsin käyttöä nopeuttaa myös itsepalveluperiaate, eli enää ei tarvitse odottaa IT-asiantuntijoiden raportteja, vaan jokainen voi luoda haluamansa raportin itse. Tiedon keräämisen, käsittelyn ja analysoinnin tehokkuus nousee koko ajan tärkeämpään rooliin kaikissa organisaatioissa toimialasta ja koosta riippumatta."

SAS Visual Analytics skaalautuu vaativimpiinkin tarpeisiin

"SAS Visual Analyticsin ydin – innovatiivinen SAS LASR Analytic Server – tekee tietojen käsittelystä erittäin nopeaa. Kun siihen yhdistetään graafinen visualisointi ja mahdollisuus julkaista tulokset suoraan mobiililaitteessa, on SAS Visual Analytics -ratkaisu vailla vertaistaan", kuvailee SASin pääjohtaja Jim Goodnight.

SAS LASR Analytic Server käyttää paikalliseen tallennukseen vikasietoisuudestaan tunnettua Hadoop-järjestelmää. Valtavilla tietomäärillä testattu SAS LASR Analytic Server on todettu äärimmäisen skaalautuvaksi, joten sitä eivät kahlitse monien yleisten relaatiotietokantojen hallintajärjestelmien (RDBMS) tunnetut rajoitukset. Mitä enemmän tietoa analysointiin käytetään, sitä tarkempia tulokset ovat.

SAS Visual Analyticsiin kuuluu:

  • SAS LASR Analytic Server – uusi järjestelmä tekee laskelmia muistinvaraisista tiedoista lähes reaaliajassa
  • The Hub – keskus, josta SAS Visual Analyticsin eri elementit käynnistetään
  • Mobile – työkalu, jonka avulla voi selata raportteja, luoda yhteyden palvelimiin tai ladata tietoa mobiililaitteilla
  • Explorer – tietojen tutkimiseen ja analysointiin käytettävä nopea tiedonetsintä- ja visualisointiväline
  • Designer – työkalu vakiomallisten ja muokattujen hallintanäkymien ja raporttien luomiseen
  • Environment Administration – ylläpitäjien väline käyttäjäasetusten, turvallisuusominaisuuksien ja tietojen hallinnointiin 

Palvelinkomponentit toimivat Red Hat- ja SUSE Linux -käyttöjärjestelmillä, ja mobiilisovellus on saatavana iPadille App Storesta. Sovellus julkistetaan myöhemmin myös muille mobiililaitteille.

SAS LASR Analytic Serverin referenssikokoonpanot alkavat kahdeksan blade-palvelimen kokoonpanosta, jossa on 96 prosessoriydintä, 768 gigatavua keskusmuistia ja 4,8 teratavua levytilaa. Referenssikokoonpanojen yläpäässä on 96 blade-palvelimen kokonaisuus, joka sisältää huikeat 1152 prosessoriydintä, 9,2 teratavua keskusmuistia ja 57,6 teratavua levytilaa.

Lisätietoja ja esittelyvideo SAS Visual Analyticsista on saatavilla osoitteesta: http://www.sas.com/presscenter/visual-analytics/index.html.


SAS Institute

SAS Institute auttaa asiakkaitaan hyödyntämään analytiikkaa liiketoiminnan johtamisessa ja organisaation eri toimintojen päivittäisen työn tehostamisessa. SAS tuntee analytiikan. Markkinajohtajuus liiketoiminta-analytiikassa pohjautuu 35 vuoden kokemukseen ja määrätietoiseen tuotekehitykseen. Konsernin katkeamaton vuosittainen liikevaihdon kasvu perustuu kykyymme kuunnella asiakkaiden tarpeita ja ratkaista niitä. Vahvuutemme syntyy edistyksellisten ohjelmistojen lisäksi osaavasta henkilöstöstä.

www.sas.com tai maakohtaiset sivustot: www.sas.com/finland, www.sas.com/denmark, www.sas.com/norway, www.sas.com/sweden ja www.sas.com/estonia

Lisää

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

SASin lehdistökontaktit Suomessa: