Uutisia / Lehdistötiedotteet

SAS Institute Oy
PL 85
Tekniikantie 14
02151 ESPOO
Puh: +358 9 525571
Fax: +358 9 5255 7200
Sposti: info@ssf.sas.com
www.sas.com/fi

Press Release

Tulostin-ystävällinen Tulostin-ystävällinen

Lehdistö

 

SAS Instituten kasvu kaksinumeroinen

SAS Instituten maailmanlaajuinen tulos nousi vuonna 2011 ennätyslukemiin. Yhtiön liikevaihto kasvoi 12 prosentilla 2,725 miljardiin dollariin. Myös Suomessa SAS ylsi kaikkien aikojen parhaaseen liikevaihtoon, ja kasvun moottorina toimi erityisesti vähittäiskaupan vahvistuva kiinnostus liiketoiminta-analytiikan tarjoamia mahdollisuuksia kohtaan. 

ESPOO  (23 Tammi 2012)  – "Euroopassa riehuvasta talousmyräkästä huolimatta saavutimme viime vuonna Suomen SASin historian parhaan liikevaihdon, 21,1 miljoonaa euroa, mikä oli 9,2 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Ohjelmistoliikevaihtomme kasvoi 12 prosenttia", kertoo SAS Institute Oy:n toimitusjohtaja Matti Suutala. ”Kasvu on sekä luottamuksen osoitus SASille pitkäjänteisestä työstä analyyttisten liiketoimintaratkaisujen parissa että myös selkeä merkki siitä, että yritykset ja organisaatiot näkevät analytiikassa mahdollisuuden vahvistua ja menestyä muutoksessa”, Suutala jatkaa.     

Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla SAS Instituten liikevaihto kasvoi 6 prosenttia nostaen viime vuoden liikevaihdon 160 miljoonaan euroon."Pohjoismaissa ja Baltiassa rakentamamme vahvan yhteistyön ansiosta olemme pystyneet kilpailemaan yhä suuremmista ja monipuolisemmista projekteista, ja siten luomme koko ajan uutta pohjaa kasvulle", Regional Director Bent Sørensen kertoo.  

Kasvua jo 36 vuotta peräkkäin  

SAS Institute Inc:in liikevaihto nousi vuonna 2011 ennätyslukemiin kohoten jo 2,725 miljardiin dollariin. Räjähdysmäisesti kasvavien tietomäärien kanssa kamppailevien yritysten määrä jatkaa kasvamistaan, ja viime vuosi oli SASille jo 36. peräkkäinen kasvun vuosi. Liikevaihto kasvoi voimakkaasti kaikilla toimialoilla ja ratkaisualueilla. Voimakkaimmin kasvoivat petosten ehkäisyn ja on demand -liiketoiminnan ohjelmistot. Kasvu oli huomattavan vahvaa myös analytiikka- ja information management -ratkaisujen, kaupan, toimitusketjun hallinnan sekä asiakkuuden- ja riskienhallinnan alueilla. 

"Yritykset luottavat SASin liiketoiminta-analytiikan ratkaisevan heidän hankalimmatkin ongelmansa, liittyvät ne sitten liikevaihdon kasvattamiseen, hinnoittelun parantamiseen tai petosten ehkäisemiseen. SASin menestystarinoita löytyy jokaiselta toimialalta. Nautimme asiakkaidemme tuomista haasteista ja siitä, että saamme olla mukana luomassa asiakkaillemme menestystä", sanoo SASin pääjohtaja Jim Goodnight. 

SAS yksi parhaista työpaikoista 

SAS Institute sijoittui hiljattain kolmanneksi Fortune-lehden 100 parhaan yhdysvaltalaisen työpaikan listauksessa (100 Best Companies to Work For). Yhtiö on ollut listalla aina siitä asti, kun se laadittiin ensimmäisen kerran vuonna 1998, ja pääsi nyt jo yhdeksättä kertaa kärkikymmenikköön. SAS sai erityiskiitosta terveydenhuollosta sekä työn ja vapaa-ajan tasapainottamisesta. 

Palkittu yrityskulttuuri luo kasvua  

Viime vuoden menestys on tulosta SASin palkitusta yrityskulttuurista ja vahvasta panostuksesta työntekijöiden hyvinvointiin, josta ei ole tingitty taloudellisten haasteiden edessäkään. "Uudet innovaatiot ovat pitäneet SASin vahvassa kasvussa jo 36 vuoden ajan. Menestyminen vaatii uusia tuotteita, ideoita ja palveluita, joita syntyy kun työntekijät voivat hyvin ja viihtyvät työssään", Goodnight vakuuttaa. 

Vuonna 2011 SAS Instituten henkilöstö kasvoi 9,2 prosentilla, ja tutkimus- ja kehitystyöhön sijoitettiin jopa 24 prosenttia liikevoitosta. Kokonaisliikevaihdon kasvusta 46 prosenttia tuli Amerikan mantereilta, 42 prosenttia EMEA-alueelta ja 12 prosenttia Aasian ja Tyynenmeren alueelta. SAS kasvoi voimakkaasti kaikilla toiminta-alueillaan – myös siellä, missä taloudellinen tilanne oli kaikkein haastavin.


SAS Institute

SAS Institute auttaa asiakkaitaan hyödyntämään analytiikkaa liiketoiminnan johtamisessa ja organisaation eri toimintojen päivittäisen työn tehostamisessa. SAS tuntee analytiikan. Markkinajohtajuus liiketoiminta-analytiikassa pohjautuu 35 vuoden kokemukseen ja määrätietoiseen tuotekehitykseen. Konsernin katkeamaton vuosittainen liikevaihdon kasvu perustuu kykyymme kuunnella asiakkaiden tarpeita ja ratkaista niitä. Vahvuutemme syntyy edistyksellisten ohjelmistojen lisäksi osaavasta henkilöstöstä.

www.sas.com tai maakohtaiset sivustot: www.sas.com/finland, www.sas.com/denmark, www.sas.com/norway, www.sas.com/sweden ja www.sas.com/estonia

Lisää

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

SASin lehdistökontaktit Suomessa: