Uutisia / Lehdistötiedotteet

SAS Institute Oy
PL 85
Tekniikantie 14
02151 ESPOO
Puh: +358 9 525571
Fax: +358 9 5255 7200
Sposti: info@ssf.sas.com
www.sas.com/fi

Press Release

Tulostin-ystävällinen Tulostin-ystävällinen

Lehdistö

 

SAS Instituten liikevaihto nousi taas ennätyslukemiin

ESPOO  (29 Tammi 2013)  –  Liiketoiminta-analytiikan johtaja SAS Institute teki jälleen uuden tulosennätyksen, kun sen maailmanlaajuinen liikevaihto nousi 2,87 miljardiin dollariin. Vuoteen 2011 verrattuna kasvua tuli 5,4 prosenttia. SAS Instituten liikevaihto on kasvanut jo 37 peräkkäisenä vuonna, ja yhtiön ohjelmistomyynti jatkaa kasvuaan myös Suomessa.

SAS Institute jatkoi viime vuonna menestystarinaansa tekemällä sitä, mitä se parhaiten osaa: auttamalla asiakkaitaan tekemään tarkkoja ja proaktiivisia päätöksiä, joilla he voivat uudistaa ja parantaa liiketoimintansa. Kasvun moottorina toiminut big data -analytiikka on tuonut yhtiön asiakkaille erittäin hyviä tuloksia.

"Vuonna 2012 monet yritykset uudistivat toimintatapojaan nähtyään big data -analytiikan lähes välittömät tulokset", sanoi SAS Instituten pääjohtaja Jim Goodnight. "Tehokas analytiikka ratkaisee vaikeimmatkin liiketoimintaongelmat huomattavasti aiempaa nopeammin ja tarjoaa yrityksille rajattomasti mahdollisuuksia."

Suomessakin yhtiön ohjelmistoliikevaihto jatkoi 25-vuotista kasvuaan, ja kokonaisliikevaihto oli 20,7 miljoonaa euroa. Kotimaassa etenkin pankki- ja vakuutustoimiala sekä julkishallinto ovat perinteisesti olleet SASin vahvoja toimialoja – ja ovat edelleen.

"Merkittävää kasvupotentiaalia on näkyvissä erityisesti kaupan ja teollisuuden aloilla. Olemme investoineet henkilöstöön ja rekrytoineet taloon runsaasti uusia osaajia. Sama trendi jatkuu myös kuluvana vuonna. Tulevaisuuden näkymämme analytiikkamarkkinoilla ovat erinomaiset", kertoo SAS Institute Oy:n toimitusjohtaja Johan Sandell.

Maailman paras työpaikka
Vuosi 2012 toi SAS Institutelle myös lisää tunnustusta työkulttuurista. Great Place to Work nimesi SASin ykkössijalle World's Best Multinational Workplaces -listallaan, ja yhtiö menestyi erinomaisesti myös maakohtaisissa listauksissa.

Osoituksena lujasta sitoutumisestaan innovaatioihin ja asiakaspalveluun yhtiö sijoitti 25 prosenttia vuoden 2012 liikevaihdosta tutkimukseen ja tuotekehitykseen. SAS Instituten työntekijöiden määrä kasvoi maailmanlaajuisesti 7 prosentilla 13 442 työntekijään. Pohjoismaissa SAS Instituten henkilömäärä nousi yhteensä 50 henkilöllä 650 työntekijään.

"SASin taloudellinen menestys kulkee käsi kädessä sen kanssa, miten huolehdimme työntekijöistämme ja asiakkaistamme. Kun työntekijät kokevat, että heihin luotetaan, he saavuttavat parempia tuloksia. On upeaa tietää, että olemme luoneet niin hienon työympäristön, ei ainoastaan Yhdysvalloissa, vaan myös muualla maailmassa", iloitsee Goodnight.

Kasvua eri alueilla ja kategorioissa
SAS Instituten liikevaihto kasvoi ympäri maailman huolimatta joidenkin alueiden yhä jatkuvasta taloudellisesta epävarmuudesta. Erityisen hyvin menestyi sekä asiakkaiden että analyytikkojen positiivisesti vastaanottama, maaliskuussa 2012 julkaistu SAS Visual Analytics -ratkaisu, joka on uudenlainen työkalu big datan visualisointiin. Ratkaisulle riittää kysyntää varmasti myös vuonna 2013, sillä SAS ennustaa big data -analytiikkatarpeiden lisääntyvän entisestään. SAS Institute aikoo jatkossakin panostaa toimialakohtaisiin ratkaisuihin, jotka auttavat organisaatioita parantamaan tuottavuuttaan ja tekemään parempia ja nopeampia päätöksiä.

SAS Institute

SAS Institute auttaa asiakkaitaan hyödyntämään analytiikkaa liiketoiminnan johtamisessa ja organisaation eri toimintojen päivittäisen työn tehostamisessa. SAS tuntee analytiikan. Markkinajohtajuus liiketoiminta-analytiikassa pohjautuu 37 vuoden kokemukseen ja määrätietoiseen tuotekehitykseen. Konsernin katkeamaton vuosittainen liikevaihdon kasvu perustuu kykyymme kuunnella asiakkaiden tarpeita ja ratkaista niitä. Vahvuutemme syntyy edistyksellisten ohjelmistojen lisäksi osaavasta henkilöstöstä.

www.sas.com tai maakohtaiset sivustot: www.sas.com/finland, www.sas.com/denmark, www.sas.com/norway, www.sas.com/sweden ja www.sas.com/estonia

Lisää

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

SASin lehdistökontaktit Suomessa: