Avaa selaimessa

tek.sas – tietoa tekijöille SAS
Joulukuu 2010 www.sas.com/fi/  |  Tilaa uutiskirje  |  Peru tilaus
Onko profiilisi kunnossa? »
Olethan jo varmistanut, että saat työssäsi tarvitsemasi SAS-informaation reaaliajassa? Onko tehtäväkentässäsi tapahtunut muutoksia? Onko osoitteesi tai työnantajasi muuttunut? Luo tai päivitä SAS-profiilisi vastaamaan nykyhetken tarpeitasi. Ajan tasalla oleva profiili turvaa tiedonsaantisi oikeista asioista tarkalleen oikeaan osoitteeseen. Ja kun päätät osallistua SAS-aiheisiin seminaareihin ja webcasteihin, myös ilmoittautumisrutiinit sujuvat nopeasti. Profiilin luotuasi käytettävissäsi on lisäksi runsas valikoima White Papereitä, teknisen tuen materiaalia, SAS-ohjelmistoja ja demoja. Jos et vielä ole luonut omaa profiilia, kannattaa tehdä sellainen heti. Jos asia on sinulle entuudestaan tuttu, varmista että tietosi ovat ajan tasalla.
Ajankohtaista
SAS ja MS Office pelaavat yhä tiiviimmin yhteen »
SAS® Add-in for Microsoft Office tiivistää entisestään SASin integraatiota Office-maailmaan. Odotetuin uudistus lienee takaisinkirjoitus Excelistä SASiin. Myös tiedon jakaminen helpottuu. Tieto voidaan jatkossa tuoda suoraan käyttäjille tuttuun sähköpostiohjelmaan. Toiminnallisuus ei rasita sähköpostipalvelinta eikä siten myöskään lisää käyttäjien usein tuskailemaa sähköpostin määrää. Lisäksi Outlookin kautta jaeltuna käytössä on aina tuorein tieto.
EG 4.3 päihittää peruseditorin SAS-ohjelmoijan työvälineenä »
Viimeistään nyt SAS® Enterprise Guiden (EG) uuden version myötä on kokeneimmankin SAS-ohjelmoijan syytä vakavasti harkita tutun Base SAS® -editorin käytön korvaamista. EG nopeuttaa ja automatisoi koodin tekemistä, tuottaa dokumentaation, vähentää virheitä ja integroi SASin yrityksen muuhun ympäristöön. Se myös ohjaa tekemään asiat nykyaikaiselle SAS-alustalle parhaiten soveltuvalla tavalla. Toimintojen yhdenmukaisuus, keskitetty hallinta ja suojaukset tulevat huomioitua. Samaa ei ole aina voinut sanoa peruseditorilla tuotetuista yksilöllisistä koodauksista.
Tiedonlouhintaan uusia ominaisuuksia »
Elokuussa uudistunut SAS® Enterprise MinerTM sisältää runsaasti uusia ominaisuuksia, jotka tehostavat, nopeuttavat ja helpottavat vaativaa tiedonlouhintaa. Ammattimainareiden lisäksi bisneskäyttäjäkin pystyy tekemään nyt ennustavaa mallinnusta ilman syvällistä tilastomatemaattista osaamista. In-database-toiminnallisuus puolestaan nopeuttaa laskentaa. Esimerkiksi pisteytyksessä käsiteltäviä suuria datamassoja ei tarvitse enää lukea tietokannasta, vaan pisteytys voidaan ajaa tietokannan sisällä. Näin vältytään verkkoa valtavasti kuormittavalta tiedonsiirrolta ja nopeutetaan laskentaa olennaisesti.
Tiedon lähteille

Analyytikon aarreaitta
Jos SAS ja tilastolliset menetelmät kuuluvat työhösi, kannattaa tutustua tähän menetelmäpankkiin.

Tietopankki käytössäsi
SASin tietopankissa ei ole nostorajaa.

Todista SAS-osaamisesi – sertifioidu!
Jos olet BI-välineiden käyttäjä tai sisällön tuottaja, voit nyt hankkia kansainvälisesti vertailukelpoisen todistuksen osaamisestasi.
White paper
EG-käyttäjän suomenkielinen opas MTT:n parhaillaan virkavapaalla oleva biometrikko ja pitkäaikainen EG-käyttäjä Timo Hurme julkaisi keväällä suomenkielisen oppaan SAS Enterprise Guidesta. Opas on suunnattu lähinnä maa- ja elintarviketalousalan tutkijoille ja muulle tutkimusväelle. Siitä on kuitenkin hyötyä myös muille SAS Enterprise Guiden käyttäjille. 
Tutustu ja tilaa MTT:n 
tilausjärjestelmästä.
Kalenteri
Nyt on oikea hetki suunnitella alkuvuoden koulutus »
Vuosi on vaihtumassa ja SAS-taitojen kartuttaminen on monissa organisaatioissa ajankohtaista. Kevään 2011 kurssikalenteri on valmistunut. Aloita suunnittelu nyt! Muista kysyä myös asiakaskohtaisia vaihtoehtoja.
Hyödyllisiä SAS-linkkejä
Ajankohtaiset tapahtumat »
Koulutustarjonta »
Lehdistötiedotteet »
SAS-käyttäjäyhdistys »
Demot »
SAS YouTube »
Haluatko enemmän tietoa SASista? Luo itsellesi SAS-profiili. Profiilin luotuasi voit tilata sinua kiinnostavia julkaisuja sekä ladata ilmaisia white papereita ja muuta tarpeellista informaatiota. Kun tietotarpeesi muuttuu, profiili on myös joustavasti päivitettävissä.
 
Tämän uutiskirjeen peruuttaminen: Lähetä sähköpostia osoitteeseen tek.sas@ssf.sas.com.
 
Et halua lainkaan sähköpostia? Tee silloinkin muutos SAS-profiiliisi. Huomioithan, että kieltäytymällä SASin sähköisestä viestinnästä, saatat jäädä ilman tärkeitä ja mahdollisesti kaipaamiasi SAS-tietoja (kutsut, tiedotteet jne.).


Postiosoite: SAS Institute Oy,
PL 85, 02151 ESPOO.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks
of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and
product names are trademarks of their respective companies.

Copyright © SAS Institute Inc. All rights reserved.