Referencer /

København:
Købmagergade 7-9
DK-1150 København K

Jylland:
Krøyer Kielbergs Vej 3
DK-8660 Skanderborg

Telefon: +45 7028 2870
Fax: +45 7028 2991
e-mail: info@sdk.sas.com

Referencer

PrintvenligPrintvenligPDF PDF

Referencer

 

Tætte kunderelationer sender Øresundsbron på vækstkurs

Øresundsbron skræddersyr al kundekommunikation ud fra DNA-profiler på 180.000 kunders interesseområder. Det får kunderne til at rejse oftere og sender omsætningen i vejret.

Relevans er koden for al kundekontakt i Øresundsbron. Den stærkt kundeorienterede organisation er renset for blå, røde og grønne livsstilssegmenter. Til gengæld er den tætte kunderelation i fokus. 

- Vi tror på, at nøglen til mersalg er tætte kunderelationer baseret på relevant, attraktiv kommunikation. Derfor arbejder vi med DNA-profiler på vores 180.000 aftalekunder, som bliver scoret i forhold til 15 udvalgte interesseområder - golf, klassisk musik, spa, gourmet osv. Profilerne danner baggrund for al vores kommunikation, forklarer Karsten Längerich, som er ansvarlig for fritidssegmentet i Øresundsbron.

Kundeindsigt giver pote
SAS Institute har leveret den analytiske platform, som opsamler data og skaber indsigt i kunderne. Løsningen integrerer med alle kundekontaktpunkter i organisationen. Ud over analytisk CRM og kampagnestyring anvendes den til analyser af kundetilfredshed, konjunkturundersøgelser og spørgeskemaer. Al rapportering, budgettering og performancemålinger foregår også i SAS.

- Målet er at få flere nye kunder, og at få eksisterende kunder til at køre oftere over broen. Derfor spiller fordelsprogrammerne med attraktive tilbud på den anden side af sundet en væsentlig rolle. Vi kan måle en stigning i antallet af passager i betalingsanlægget, når vi rammer plet med et tilbud om billig golfferie i Sydsverige til den golfinteresserede dansker eller rabat på Tivolituren til den svenske familie, siger Karsten Längerich. Tilbuddene kommunikeres i de ugentlige nyhedsmails, der sendes til de 180.000 aftalekunder. Åbningsraterne ligger på 30 pct. hvilket er højt i betragtning af den høje udsendelsesfrekvens.

- Relevant kommunikation handler i høj grad om at, den ene hånd ved, hvad den anden gør. At være kundeorienteret er derfor også en øvelse i samarbejde og vidensdeling, og her er SAS et stærkt værktøj. Løsningen skaber en gennemsigtighed i kommunikationsflowet, vi ikke havde før, siger Karsten Längerich.

Stærk business case
- Business casen på SAS-løsningen er, at den skal skaffe en halv passage ekstra pr. kunde, og det anser vi som absolut muligt. Alene på nyhedsmail-delen gør SAS en kæmpe forskel. Vi har endnu ikke målinger, der dokumenterer effekten af de individualiserede mails, for vi har kun været i gang i fire måneder, men vi kan se en tydelig stigning i åbningsfrekvenser og klikrater og dermed en øget interesse for vores tilbud, siger Karsten Längerich.

På andre områder har effekten af det nye kundefokus dog allerede vist sig. Salget af bropas rundede sidste år 35.000 til trods for økonomisk krise og trommeregn hele sommeren. Samtidig høstede Øresundsbron en effektiviseringsgevinst på 20.000 sparede timer i kraft af automatiseret ledelsesrapportering og smidigere arbejdsgange.

Download den fulde artikel(PDF) 


Karsten Längerich,
ansvarlig for fritidssegmentet i Øresundsbron.


Øresundsbron
Foto: Pierre Mens

 

 

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Øresundsbron - Kundekommunikation

Udfordring:
Vejen til mere trafik over broen er tætte kunderelationer, men mangelfuld kundeindsigt betød, at alle kunder fik de samme tilbud. Tilbuddene ramte for sjældent plet og gav ikke den forventede meromsætning.
Løsning:
SAS Enterprise BI Server, SAS Marketing Automation, SAS Digital Marketing, SAS Enterprise Guide, SAS FM.
Fordele:
Med afsæt i DNA-profiler på kundernes interesseområder distribueres 180.000 nyhedsmails med skræddersyet indhold hver uge. Åbningsfrekvenserne er steget og forventningen er, at hver kunde vil køre minimum en halv gang ekstra over broen.
Citat:

Relevant kommunikation handler i høj grad om at, den ene hånd ved, hvad den anden gør. At være kundeorienteret er derfor også en øvelse i samarbejde og vidensdeling, og her er SAS et stærkt værktøj. Ud over at føde organisationen med kundeindsigt, skaber løsningen en gennemsigtighed i kommunikationsflowet med kunderne, som vi ikke havde før.

Karsten Längerich

ansvarlig for fritidssegmentet i Øresundsbron